Tolon ve Eruygur tutuklandı

Ergenekon operasyonunda dün emekli orgenerallerin de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Emekli generaller "terör örgütü kurmak ve yönetmek"le suçlanıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon operasyonunda sorgu ve tutuklamalar devam ediyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 kişi dün tutuklandı. Tutuklananlar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı ve emekli Org. Şener Eruygur ile emekli Org. Hurşit Tolon da bulunuyor.

Emekli orgenerallerin sorgusu dün gece geç saatlerde yapıldı. Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hurşit Toloun'un sorgu işlemleri geceyarısı 00.15'te, Eruygur'un ise 01.40'ta sona erdi. İki emekli orgeneral "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dün Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un yanı sıra Osman Gürbüz, Kemal Aydın ve Durmuş Ali Özoğlu da tutuklandı. Öte yandan emekli Tümamiral İlker Güven ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Neriman Aydın çıkarıldıkları mahkemede, Yazar Erol Mütercimler ile Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) önceki Genel Başkanı Adnan Türkkan ise savcı sorgusunun ardından bırakıldılar.