TOKİ’ye Samsun’da öldürdükleri yetmedi, Pakistan’a da el attı!

Pakistan’da bu yılki muson yağmurlarının yol açtığı sellerde 422 kişi öldü, 5 milyon kişi sel mağduru oldu. Pakistan’ın TOKİ’ye olası afete karşı yaptırdığı 500 konutluk evleri de su bastı…

TOKİ, Samsun’da yaptırdığı evlerde 5 yurttaşın hayatını kaybetmesinin ardından şimdi de Pakistan’da yaptırdığı konutların sel suları altında kalması ile gündemde.

Pakistan’ın 2010 yılında yaşanan sel felaketine karşı TOKİ’ye yaptırdığı “afet evleri” 422 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde sular altında kaldı. TOKİ konutlarında çalışan 4 Türk mühendis ise konutlarda ölümle burun buruna geldi.

Konuya ilişkin Hürriyet Planet’te yer alan habere göre, Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA) Başkanı Cafer İkbal Kadir, geçen ay başlayan muson yağmurlarının neden olduğu sellerde 13 bin 465 köyün etkilendiğini, 275 bin ev ve işyerinin kısmen ya da tamamen tahrip olduğunu açıkladı.

4 mühendis ölümle burun buruna geldi
Pakistan'da 2010’da yaşanan ve çok daha büyük ölümlere yol açan afetten etkilenenler için Belucistan’ın Dera Allah Yar bölgesinde TOKİ tarafından yaptırılan 500 konutluk afetzede evleri de sular altında kaldı.

TOKİ inşaatını gerçekleştiren Siyah Kalem şirketinin 4 mühendisi sel sonrası ölümle burun buruna geldi. İbrahim Çabuk, Abdullah Aksu, Ali Elçimci ve Hanefi Gözegir, suların aniden yükseldiği TOKİ şantiyesinde önce 500’e yakın yerel personeli tahliye etti. Sular aniden yükselince yüksek bir okul temeli üzerine çıkan Türk mühendisler, bellerine kadar su altında kurtarılmayı beklediler. Mühendisler son anda gelen bir balıkçı kayığıyla kurtarıldı.

Samsun'da 5 yurttaş TOKİ konutlarında yaşamını yitirmişti
Geçtiğimiz Temmuz ayında Samsun'un Canik ilçesinde Mert Irmağı'nın taşması sonucu Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su basmış ve 5 kişi hayatını kaybetmişti. Samsun'da 12 yurttaşın hayatını kaybettiği olayın ardından TOKİ'nin dere yatağına konut yapması büyük tepki çekmiş ancak hem TOKİ yöneticileri hem de AKP'li yönetilciler olayı "kadere" havale etmişti.

(soL - Haber Merkezi)