TİB'e 75 kişi gizlice atandı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na "gizli" kararnameyle 75 kişilik özel ekip alındığı ortaya çıktı.

Er­do­ğa­n’­ın “Kal­dı­rıp, yet­ki­le­ri­ni Mİ­T’­e dev­re­de­ce­ği­z” de­di­ği Te­le­ko­mü­ni­kas­yon İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı­’na (TİB) 75 ki­şi­lik özel ekip alın­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. "Giz­li­" ka­rar­na­me ile ya­pı­lan alım için ne dip­lo­ma ne de KPSS pu­an şar­tı aran­dı. 10-17 bin TL ara­sın­da ma­aş ala­cak bu ki­şi­ler is­te­dik­le­ri za­man ku­rum­dan ay­rı­la­cak an­cak on­la­rı at­mak müm­kün ol­ma­ya­cak.

Kararnamaye göre, 63 mühendis ve 12 hukukçu "sözleşmeli personel" statüsünde atandı. Böylece personel alımının Resmi Gazete'de yayımlanmaması, TİB'deki AKP kadrolaşmasını gözler önüne serdi. Ayrıca 75 personelin işe alımında tüm yetkinin TİB'de oluşturulacak 3 kişilik komisyonda olduğu aktarıldı.

Tİ­B’­de­ki ga­rip ata­maya ilişkin CHP İs­tan­bul Mil­let­ve­ki­li Umut Ora­n, Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu­’nun ce­vap­lan­dır­ma­sı için Meclis Başkanlığı’na so­ru öner­ge­si ve­rdi. Oran, "75 per­so­nel için me­zu­ni­yet bel­ge­si, dip­lo­ma ve­ya KPSS, KPDS, YDS, TO­EFL gi­bi sı­nav­lar­dan pu­an alt sı­nı­rı ko­şul­la­rı­nın be­lir­len­me­miş ol­ma­­sı­nın ge­rek­çe­si ne­dir? Ba­kan­lar Ku­ru­lu­’nun 2014/6699 sa­yı­lı ka­rar­na­me­si­nin Res­mi Ga­ze­te­’de ya­yım­lan­ma­sı zo­run­lu de­ğil mi­dir? Ni­çin ka­nu­na ay­kı­rı dav­ra­nıl­dı, so­rum­lu­su kim, hak­kın­da her­han­gi bir iş­lem ya­pıl­dı mı?” sorularını yöneltti.