Tekstil fabrikasında büyük yangın

Bursa'da bir tekstil fabrikasında trafo patlaması nedeniyle büyük bir yangın çıktı. Yangını söndürme işlemlerinde bir itfaiye işçisi yaralanırken fabrika çalışanı yedi işçi de dumandan etkilendi.

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Samanlı Mahallesi’nde bulunan RB Karesi İthalat İhracat Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş.’ye ait fabrikasında büyük yangın çıktı. Yangına müdahale için İstanbul'dan da takviye ekipler gönderildi. Yangın nedeniyle fabrikanın çatısındaki demirler eridi, erime nedeniyle çatıda çökme oluştu.

Yangın söndürme çalışmalarını yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının patlamalarla başladığını bildirerek, “30 araçla müdahaleye başladık. İçeride tekstil malzemeleri bulunuyor. Çabuk alev alıp hızla yayılıyor. Kısa sürede kontrol altına alıp, söndürmeye çalışıyoruz” dedi. Bayram dolayısıyla üretim yapılmadığı öğrenilen fabrikadaki yangının trafo patlaması sonucu meydana geldiği ve dokuma bölümünden depoya sıçrayarak yayıldığı bildirildi.

İşçiler yaralandı
Öte yandan yangının söndürme çalışmaları sırasında, çöken çatının altında kalan itfaiye görevlisi Salih Yaşa yaralandı. Yangının önünü kesmek için aktarma çalışmalarını yürüten ekipte yer alan Yaşa, arkadaşları tarafından enkaz altından çıkarıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polyester malzemenin yanması nedeniyle yoğun duman oluşan fabrikada, itfaiye ekiplerine yardımcı olan işçilerden de 7’si dumandan etkilendi.