"Tatil olmasın, olursa Taksim olmasın"

Hükümet'in 1 Mayıs'ı tatil yapma hamlesi farklı tepkilerle karşılaşıyor. KOBIDER "1 mayıs tatil olmasın" derken, Memur-Sen "Tatil olsun, Taksim olmasın" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Hükümetin 1 Mayıs'ı tatil yapma kararı tartışılmaya devam ederken, konuyla ilgili farklı tepkiler verilmeye başlandı. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 1 Mayıs'ın ülke ekonomisine büyük külfet getireceğini belirterek tatil yapılmamasını istedi. Geçen yıl hükümet sözcüsü tarafından yapılan "bir günlük kayıp en az 2 milyar TL'den aşağı değildir" sözünü hatırlatan Özgenç, resmi tatillerin ülkeyi zarara uğrattığını, kendilerinin esnaf ve zanaatkarlar olarak 365 gün çalıştıklarını belirtti.

"O halde Ahilik haftası da tatil ilan edilsin"
1 Mayıs tatil edilirse, bir çok başka tatil isteğininde gündeme geleceğini savunan Özgenç, "O halde Ahilik haftası da esnaflar için tatil ilan edilmelidir" dedi. Taksim'i isteyenlerin huzursuzluk çıkarmak isteyenler olduğunu ifade eden Özgenç, maksatları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek diyerek 1 Mayıslar için asıl önemli olanın verilen mesajlar olduğunu, nerede olacağının önemli olmadığını söyledi.

"Hem tatil, hem ikramiye, yeter ki Taksim olmasın"

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu "1 Mayıs'ın tatil yapılması yetmez, birer maaşta ikramiye verilmeli" dedi. Özdemir hükümetin kararının doğru olduğunu söylerken, 1 Mayıs'ın nerede kutlanacağı değil de istihdam arttırılması ve çalışan hakları iyileştirmesi gerektiği konusunda fikirlerini açıkladı. Gündoğdu "Kriz dolayısıyla kamu çalışanlarının ekmeği küçülüyor. İşçi, memur, emekli tüm çalışanlara 1 Mayıs'ın tatil olması anısına bir maaş ikramiye verilmesini öneriyoruz. Böylece hem piyasayı rahatlatalım hem de çalışanı, emekliyi sevindirelim. Bu teklifi buradan hükümete yapıyorum" dedi.

"Yönümüz darbelere karşı ortak aklın yönüdür"

Askeri darbeler nedeniyle milli gelirin dibe vurduğunu enflasyon ve faizin tavan yaptığını söyleyen Gündoğdu, ülke adına yaptıkları sendikacılık ile ortak akıl hareketi sayesinde Türkiye'nin bir çok yerinde yürüyüşler gerçekleştirdiklerini belirtti. Darbecilere seslendiğini söyleyen Gündoğdu 'Haddinizi bilin, 12 Eylül, 28 Şubat geride kaldı, artık Memur-Sen var' dedik'' derken, CHP'ye de mesaj ileterek "samimilerse başörtüsünü serbest bıraksınlar, biz de destekleyelim" dedi.