Taraf'ın istihbaratı kuvvetli!

Taraf, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili "sır"ları açıklamaya devam ediyor. Gazete, dünkü manşetinde, MİT raporuna göre Baykal'ın da örgüt şemasında yer aldığını iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) MİT'in 2003'te Ergenekon'un örgüt şeması hakkında hazırladığı raporu, iddianame açıklanmadan önce manşetten veren Taraf gazetesi, "araştırmacı gazetecilik"te ne kadar önde olduğunu bu kez de Savcı Öz tarafından hazırlanan ek iddianamede neler olduğunu, iddianame daha mahkemeye sunulmadan açıklayarak gösterdi.

Taraf gazetesinin, 11 Temmuz günü, "MİT'te Ergenekon'un örgüt şeması var" başlığıyla manşetten verdiği haberde, MİT tarafından hazırlanarak 2003'te Genelkurmay'a ve Başbakanlığa iletilen bir raporda Ergenekon'un örgüt şemasının yer aldığı ve bu şemada da ünlü siyasetçi ve gazetecilerin isimlerinin bulunduğu iddia edilmişti. Taraf dün de manşetten verdiği ve Yasemin Çongar'ın köşe yazısında ayrıntılandırdığı haberde, MİT raporunun ek iddianamede yer aldığını ve rapordaki şemada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da isminin bulunduğunu açıkladı.

"Baykal konuşunca hatırladık"
Yasemin Çongar Taraf'ın dünkü manşetinin nasıl hazırlandığını köşesinde şöyle anlatıyor:
"Dün Taraf'ın yazı işlerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın grup konuşmasını tartıştık.
" (...) 'devletçi' bildiğimiz bir siyasi parti liderinin, devletin MİT ve Genelkurmay dahil birçok kurumunun, araştırılmasında yarar gördüğü bir örgütlenmeyi, böylesine fütursuzca sahiplenmesine anlam vermekte zorlandık.

"Baykal'ın 'devlet'i değil, 'derin'i savunduğunu düşündük.

"Bu düşüncelerle, bugünkü birinci sayfamızı hazırlarken, Ergenekon iddianamesinin 1 ağustosta açıklanacak eklerinde, benim 11 temmuzdaki makaleme konu olan MİT yazısının da yer alacağını öğrendik.

"Söz konusu 2003 tarihli yazının ekindeki şemalardan 'Ergenekon' başlıklı olanında, örgütle bağlantılı politikacılar arasında adı hemen dikkat çeken siyasi parti genel başkanının Deniz Baykal olduğunu hatırladık."

"Savcı ne düşündü acaba?"
Çongar, yazısında, önceki gün Deniz Baykal'ın Savcı Öz'ü hedef alan konuşmasına da değinerek, ortaya "acaba bu raporlardan, bu şemalardan, bu listelerden haberli Ergenekon savcıları dün Deniz Baykal'ın ağır salvolarına hedef olunca ne düşündüler?"gibi ilginç bir soru da atıyor.
Deniz Baykal, iddianamede yer alan, eşi Olcay Baykal'ın 5 milyonluk rüşveti teslim aldığı iddiası üzerine, "Savcı, üzerinden o savcılık cüppesini çıkarsın, bu iddiayı benim önümde söylesin de, kendisiyle Türk mahkemeleri karşısında hesaplaşalım" demişti.

Yılmaz: "Şimdi onun başına geldi"
Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, kendisinin başbakanlık yaptığı dönemde, aleyhinde olan bütün iddialara Meclis soruşturması açılmasını destekleyen Deniz Baykal'ın da, hakkındaki iddialara cevap vermesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, geçmişi hatırlatarak, '' 'Her iddianın araştırılması gerektiğini, bunun için soruşturma komisyonu kurulması gerektiğini' söylemişti. (...) Şimdi aynı şey Baykal'ın başına geldi. Ama çifte standart uygulanmaması için bu iddiaların araştırılması gerekir" dedi.