Taraf: AKP'ye 2. kapatma davası açılabilir

Taraf'a göre, AKP'yi kapatmaya çalışanlar irtica tehlikesinden sonra bu kez Deniz Feneri'ni bahane edecek. Bunun için de "AKP'yi dava ile bağlantılı hale getirecek bir itirafçı bulmaları yeterli".

soL (HABER MERKEZİ) Taraf gazetesinde Erdem Gül imzasıyla çıkan bir haberde, AKP'nin aleyhinde açılabilecek ikinci bir kapatma davasına hazırlandığı, bu davanın AKP'nin Deniz Feneri aracılığıyla Almanya'dan para aldığı iddiası üzerine kuruluyor olabileceği öne sürüldü.

Habere göre, AKP'liler "İrtica ile Mücadele Planı"nın yani "Taraf'ın ortaya çıkardığı AKP ve Gülen'i Bitirme Planı"nın gerçek olduğunu düşünüyor ve bunu AKP'ye yönelik ikinci kapatma davasının habercisi olarak yorumluyorlar. Dengir Mir Mehmet Fırat'ın plan gündeme geldikte sonra "Bir yerlerde AKP'nin suyu kaynatılıyor" demesi de buna işaret ediyor. Buna göre, Deniz feneri e.V davası kapsamında, Almanya'dan para getiren bir kurye bir itirafta bulunarak AKP'nin kapatılmasına yol açabilecek olan süreci başlatacak.

AKP'lileri bu kaygıya sevk eden düşüncenin şöyle geliştiği savunuluyor: "İrtica ile Mücadele Planı kesinlikle bir darbe planı, ama Türkiye'nin şu andaki konumu açısından darbe yapılmasının koşulları bulunmuyor. Darbe yapılamayacağına göre geriye kalan seçenek AKP'ye kapatma davası açmaktır. Zaten gazete haberlerinden delil yapıp dava açabiliyorlar. İrtica gerekçesi bulamazlarsa başka gerekçeler yaratabilirler. Mesela birileri Deniz Feneri davasını AKP ile bağlantılı hale getirmek için özel gayret peşinde. Bunun için bir itirafçı bulmaları yeterli. Yasaya göre yurtdışından yardım kesin kapatma nedeni, buna hiçbir üye de itiraz etmez. Başbakan dahil bir çok isme siyasî yasak getirebilirler. "

Taraf'ın haberi ile, Deniz Feneri davasında dernek ile AKP'yi ilişkilendirir yönde verilebilecek olası ifadeler hakkında şimdiden şüphe yaratılmaya çalışılıyor. Buna göre AKP'yi kapatmak için canını dişine takan odaklar rahatlıkla bir itirafçı bulup ona AKP ile Deniz Feneri davasını ilişkilendirecek şeyler söyletebilir. Taraf'ın Ergenekon davasının temelini oluşturan ifadeleri sarf eden ve oldukça tuhaf bir itirafçı olan Tuncay Güney'e yaklaşırken aynı şüpheciliği göstermemesini anlamak güç...