Tansu Çiller: 'Partim hedef seçildi ama kimseden şikayetçi olmadım'

28 Şubat soruşturması kapsamında “mağdur” ve “tanık” sıfatlarıyla savcıya ifade veren dönemin Başbakan yardımcısı Tansu Çiller, yaptığı açıklamada o dönem partisi DYP’nin hedef seçildiğini iddia etti, ancak kimseden şikayetçi olmadığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmekte olduğu 28 Şubat soruşturması kapsamında “mağdur” ve “tanık” sıfatlarıyla ifade veren eski dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, Cumhuriyet Savcıları Kemal Çetin ve Mustafa Bilgili’ye verdiği 2,5 saatlik ifadenin ardından Adliye’den ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Dönemin hükümetinin özellikle Doğru Yol Partisi kanadı hedef seçilmiş”
Çiller açıklamasında şunları kaydetti:

“Birkaç gün önce sayın özel yetkili Cumhuriyet savcısı beni aradı ve kendisinin 28 Şubat sürecine ilişkin ciddi ve geniş kapsamlı bir çalışma yaptığını ve bu çerçevede özellikle bizimle ilgili çok ciddi mağduriyet unsurları gördüğünü ifade etti. Bizi davet etti. Bugün bu davete icabet ettik. Kendisini dinleme imkanım oldu. Gerçekten çok geniş kapsamlı bir soruşturma ve bir çalışma süreci tamamlanıyor.

Bu süreç içerisinde görülüyor ki ve de üzüntüyle görülüyor ki o dönemin hükümetinin özellikle Doğru Yol Partisi kanadı hedef seçilmiş. Birinci amaç olarak DYP’yi çökertmek olarak ‘Batı Çalışma Grubu’ kapsamlı bir çalışma sürdürmüş. Bunu yapmak için bu partinin Genel Başkanı’nı o dönemde ölçülü ve doğrudan yıpratabilmek için her türlü haber ve her türlü imkanın kullanılması gerektiğini, birinci amaç olarak belirlemiştir. Ve yine bu sürecin sonunda, hepimizin bildiği gibi Refah Partisi de kapatıldı. Sonuç itibarıyla hükümet düşürüldü. Yine görülüyor ki bu dönemde her darbede olduğu gibi en fazla mağdur olan milletimiz olmuştur.

Bu yakın tarih çok farklı yazılmış, millet farklı algılatılmış ve sonuçta bir dönem demokrasi dışı yöntemlerle ve milletin Meclis'e yolladığı aritmetik tahrip edilerek, milletvekili ikna odaları kurularak, milletvekili transferleriyle yeni hükümetler kurdurulmuş ve bizim içinde bulunduğumuz hükümet düşürülmüştür.”

“Meclis Araştırma Komisyonu'nda ifade etmeyi daha verimli buluyorum”
“Bugün burada, bundan daha fazlasını ifade etmek istemiyorum” diyen Çiller, bugün her şeyden daha fazla, sadece toplanan bilgileri gördüğünü, belgelere şahit olduğunu kaydederek Meclis Araştırma Komisyonu'nda vereceği ifadeye değindi:

“Bugün görüşlerimi açıklamak yerine, yargı sürecinin devam ettiği bir ortamda bu görüşlerimi daha ileride hepinizin de bildiği gibi davet edilmiş olduğum Meclis Araştırma Komisyonu'nda ifade etmeyi daha verimli buluyorum. Orada elbette, buradan çıkarılacak olan dersleri ve bu dersler çerçevesinde yapılması gerekenleri hep birlikte teslim etme imkanı bulacağız.”

“Partim hedef seçildi ama kimseden şikayetçi olmadım”
Yaptığı açıklamada 28 Şubat sürecinde Genel Başkanlık görevini yürüttüğü Doğru Yol Partisi’nin hedef seçildiğini, kendisinin yıpratılmasının amaçlandığını ve milletin mağdur edildiği iddialarında bulunan Çiller’in bütün bu söylediklerine karşın, “kimseden şikayetçi olmadım” demesi dikkat çekti.

(soL - Haber Merkezi)