Taner Yıldız istifa mı edecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendisine yöneltilen "istifa etmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna "işçinin yanında koltuğumun değeri yok" cevabını verdi.

Soma'da devam eden kurtarma çalışmaları sürerken incelemelerine devam eden Taner Yıldız'a, avukat olduğunu belirten Kemal Özgür Yetkin, kaza nedeniyle istifa edip etmeyeceğini sordu. Yıldız, makam düşkünü bir insan olmadığını ifade ederek, "işçinin yanında koltuğumun değeri yok" cevabını verdi.

Yıldız, kazanın ardından maden bölgesinde kurtarma ekipleri, işçi yakınları ve medya mensuplarına gıda hizmeti veren Türk Kızılay Derneği'ni ziyaret etti.

"İşçinin yanında koltuğumun değeri yok"
Sahada bekleyişlerini sürdürenlerle görüşmesi sırasında avukat olduğunu belirten Kemal Özgür Yetkin, Bakan Yıldız'a kaza nedeniyle istifa edip etmeyeceğini sordu. Yıldız, bu soruyu kendisine daha öncede sorduğunu hatırlattığı Yetkin'e, makam düşkünü bir insan olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Benim koltuk, masa, sandalyeyle ilgili düşüncemi belki okumuşsundur. Avukat Bey gözümde, işçi kardeşimin yanında şu kadar değeri yok. Eğer böyle bir kazanın, bırakın olmasını, bırakın bu dediğiniz sayıları, bir tane işçi kardeşimle koltuğumu hiçbir şekilde tartışmam."

Yetkin, bakanın bu sözleri üzerine "istifa edeceğinizi anlıyorum o zaman" diyerek ayrıldı.