Tahtacılar ve AKD Mersin'de buluştu

Mersin Tahtacılar Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Gençlik Kolları “Ağaçlar Arasındaki Alevilik / Tahtacılarla Tanışıyoruz “ adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Mersin Tahtacılar Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Gençlik Kolları'nın "Ağaçlar Arasındaki Alevilik" etkinliği Tahtacılar Derneği başkanı Sami Akgün'ün konuşmasıyla başladı. Sami Akgün, tahtacıların yüzyıllardır ormanlık alanlarda göçebe yaşamış Türk Alevi boylarından biri olduğunu ve bugün tahtacı kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Etkinliğe Tahtacılar Derneği üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Gençlik Kolları üyeleri, Almanya Alevi Kültür Derneği Gençlik kolları üyeleri, Almanya Essen Protestan Gençliği üyeleri, tahtacı kültürünü araştıran Mersin Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü son sınıf öğrencileri ve yerel basın katıldı.

Etkinlik cem yapılıp lokma dağıtıldıktan sonra tahtacı kültürünün önemli bir parçası olan mengi ve semahlarla devam etti okunan nefes ve türkülerle sona erdi.

(soL - Mersin)