Tahsilatçı öğretmene suç duyurusu

Gaziantep’te Cemil Alevli ilköğretim okulunda 6. sınıf öğrencisi olan Ersin Kesen’nin babası Ahmet Kesen, istenen temizlik parasını veremediği için, oğlunun koluna temizlik parasının kısaltılmışı olan ‘’TEM-PAR’’ yazısı yazan öğretmen E.K hakkında suç duyurusunda bulundu.

soL (Gaziantep) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförlüğü yaparken özelleştirme nedeniyle işsiz kalan baba Ahmet Kesen, oğlu Ersin Kesen'in koluna okul tarafından istenen temizlik parasının ödenmesi için "TEM PAR" yazan öğretmen hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Ahmet Kesen soL'a yaptığı açıklamada, "Hem eğitimin parasız olduğunu söylüyorlar, hem de sürekli ek kitap parası, temizlik parası, katkı parası adı altında para istiyorlar'' dedi. Kesen, Şehit Kamil Milli Eğitim Müdürlüğü'nü hem kaymakamlığa hem de valiliğe şikayet ettiğini, davayı sonuna kadar takip edeceğini belirtti.

"Başbakan gelsin nasıl yaşıyoruz görsün"
Yaşanan süreçte yazıyı yazan öğretmen E.K'nin polis olan kocası tarafından telefonla tehdit edildiğini söyleyen Kesen, davadan vazgeçmesi yönünde baskı yapıldığını belirtti. Kesen, okullarda öğrenci ve velilerden para istenmesi hakkında "Bu süreci son yıllarda iyice çöken Türkiye ekonomisine bağlıyorum. Ülkenin durumunu çok iyiymiş gibi gösteren Başbakan Erdoğan'a çok kızgınım, gelsin de iki yumurta üç ekmekle karnını doyuran altı kişilik ailenin halini görsün" dedi.

"AKP diktatörlüğü bizi de kırbaçlatır"
Maddi durumları çok kötü olan işsiz baba, "yoksul" olduğu için çocuğunun koluna damga vurulduğunu, çocuğunun sınıf içinde rencide edildiğini, olayın duyulması sonucu çocuğunun dışlandığını ve bir haftadır okula gitmediğini vurguladı. Kesen, 2005 yılında da Haysel İnşaat'ta kamyon şoförlüğü yaparken dönemin Gaziantep Belediye Başkan Yardımcısı olan, AKP Gaziantep Milletvekili olan Halil Mazıcıoğlu'yla trafikte tartıştığı için işten çıkarıldığını söyledi. Artarda yaşadıkları olumsuzluklara rağmen umudunu yitirmediğini söyleyen Kesen, "Bugün dünyanın herhangi bir yerine iltica etmemiz mümkün, ama Türkiye bizim, AKP'yi getiren halk götürmesini de bilir, gidici olan AKP'dir biz değil" dedi. AKP'nin iktidar sürecini Arap ülkelerindeki iktidarlara benzeten Kesen, "Bizimde kırbaçlanmamız yakındır. Şu dönemki yaşadıklarımızı AKP diktatörlüğü olarak görüyorum" dedi.

İşçiler sandığa "analarını alıp da gidecek"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in, işe iade davasını kazanmalarına rağmen işe almadığı TÜMTİS üyesi Belediye işçilerinden olan baba Kesen, AKP'li Asım Güzelbey'den yakınarak "Gaziantep in en gözde yerlerini, Fransızların topla tüfekle alamadıkları yerleri Asım Güzelbey masa başında tek tek sattı. Umarım Asım Güzelbey öbür dünyada Şahinbey'le Karayılan'la karşılaşır" dedi. Önümüzdeki seçimden umutlu olduğunu, AKP'nin büyük bir darbe alacağına inandığını ifade eden Kesen, "Bize bu Türkiye'yi reva gören hükümete sesleniyorum. 29 Mart'ta anamızı da alıp sandığa gideceğiz" dedi. Kesen, "Oy İki kilo bulgura, üç çuval kömüre satılamaz, başkasının lafıyla da kullanılmaz... Oy bir hür irade göstergesidir. Eğitim sağlık sosyal hakkımızdır. İşçinin dizine baltayla vurmasın bize iş versin. Kendisinin dağıttığı üç dört tane deftere kitaba ihtiyacımız yok" dedi.