Suruç’a gitmek yasaklandı

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği yazıyla IŞİD’in günlerdir kuşatma altında tuttuğu Kobani’ye destek için Suruç’a gidişlerin “tehlikeli sonuçlar doğurabileceği” gerekçesiyle engellenmesi talimatını verdi.

Milliyet’ten Tolga Şardan’ın haberine göre Kobani’ye destek için Suruç’a gitme çağrıları artınca Şanlıurfa Valiliği, bölgede “güvenlik zafiyetinin yaratılmasını önlemek” amacıyla kent genelinde Kobani’ye destek kapsamındaki her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, çadır kurma, stant açma gibi etkinliklerin gerçekleştirilmesini tamamen yasakladı.

Bu yasak üzerine İçişleri Bakanlığı, tüm valiliklerin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne “acele” koduyla özel bir talimat yazısı gönderdi. Yazıda, yaşanabilecek olumsuz olayların bazı uluslararası problemlerin doğmasına yol açacağı görüşü belirtilirken Anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlama ve yasaklama şartlarının doğrudan ve açıkça oluştuğu savunuldu.

Yasaklanan etkinliklere katılmak için illerden grupların yola çıkması durumunda, yoğun görülen yerlerde durdurularak araçların Şanlıurfa ve Suruç’a gelmelerinin engellenmesi talimatı verildi.