Suriye'yle bir garip 'dayanışma': Uçuşa yasak bölge isteyen 'devrimciler'...

“Suriyeli Sığınmacılar Kardeşimizdir Platformu” tarafından dün Taksim’de düzenlenen etkinlikte Suriye’de "devrim" mücadelesinin sürdüğü ileri sürülürken, Suriyeli "devrimciler" Libya'da olduğu gibi uçuşa yasak bölge talep ettiler.

Liberal isimler tarafından kurulan “Suriyeli sığınmacılar kardeşlerimizdir Platformu” tarafından dün düzenlenen toplantıda, Suriye devriminin iç savaşa dönüştüğü ve devrimin iç savaşla yoluna devam ettiğini iddia edildi.

Devrim internetten yayınlanıyormuş…
Suriye’de dış destek alarak savaşanlar devrimci ilan edilirken, artık Paris Komünü’nün ve kitaplarda okunan diğer devrimlerin televizyonlardan ve internetten izlenebildiği söylendi.

“Devrime destek vermek için geç kaldık”
Toplantıda ilk sözü alan Şenol Karakaş, Suriye “devrimine” destek vermek için geç kaldıklarını ve bu platformu kurarak “devrime” destek vermek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Esad’ın saldırıları sonucunda “devrimin” iç savaşa döndüğünü ileri süren Karakaş, kitaplardan okudukları Paris Komünü ve diğer devrimleri artık televizyon ve internetten takip edebildiklerini, halkın iktidarları nasıl devirdiğini görme şansı yakaladıklarını dile getirdi.

Suriyeli “yoldaşlardan” emperyalist müdahale çağrısı
Toplantıda Esad’a karşı savaşmış yoldaşlarının da bulunduğunu belirten Karakaş, Türkiye’deki laik, Kemalist kibrin bırakılarak Arap ülkelerinde yaşanan “devrimlerin” irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya katılan Suriyeli isimlerden Muhammed, Türkçe olarak yaptığı konuşmada Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ve mülteci statüsünün tanınması gerektiğini ifade etti.

Suriyeli mülteciler için kurulan kampların da uluslararası standartlara uygun olmadığını belirten Muhammed, Suriye’de Esad’a karşı savaşan “Özgür Ordu”yu överken, Suriye hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesini ve tampon bölge kurulmasını istediklerini söyledi.

Doğan Tarkan çetelere küçük silah verilmesinden şikayetçi
Yapılan konuşmaların ardından toplantı forum şeklide devam ederken söz alan konuşmacılar Türkiye’deki sivil mültecilerin haklarının iyileştirilmesi üzerine nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine ilişkin fikirlerini ileri sürdüler.

Bu kapsamda konuşanlardan Doğan Tarkan, Suriye’deki süreci emperyalizmin desteği ile açıklamanın gerçekçi olmadığını ileri sürerek, Suriye’de yaşanan süreci "devrim" olarak tarif etti.

Konuşmasında silahlı çetelere sadece "küçük silahlar" verildiğini savunan Tarkan, Rus emperyalizminin Esad’a büyük silahlar verdiğini söyleyerek, yakın zamanda 543 bölgede Esad karşıtı eylem olduğunu iddia etti, ancak bu veriye hangi kanıtlarla ulaştığını söylemedi. Yine Suriye’de yerel komitelerin mücadele ettiğini ileri süren Tarkan, "bir avuç El Kaidecinin ve cihatçıların örnek gösterilerek sadece bu isimler mücadele ediyormuş gibi gösterilmek isteniyor” dedi.

(soL – İstanbul)