Suriye Türkiye’den elektrik almayı bıraktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Suriye’nin elektrik alımını tek taraflı olarak durdurduğunu açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye’nin kendi tercihiyle bir hafta önce Türkiye’den elektrik alımını durdurduğunu bildirdi.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen 3. Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılışının sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, , Suriye’nin kendi tercihiyle bir hafta önce Türkiye’den elektrik alımını durdurduğunu bildirdi.

“Suriye elektrik alımını tek taraflı olarak durdurdu”
Elektrik satışının özel sektör tarafından yürütüldüğünü kendilerine ödemeden yana bir sıkıntı olmadığının söylendiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Suriye’ye 15 aydır özel sektör marifetiyle 2,3 milyar kilowatt/saat civarında elektrik satışı yapıldı. Suriye kendi tercihleri olarak bir hafta önce ülkemizden elektrik alımını durdurdu. Bu bizim Suriye halkına her zaman yardımcı olabilmek için geliştirdiğimiz bir politikaydı. Tercih etmeleri durumunda bütün Suriye halkının yararlanması adına bu kapının açık olduğunu belirtiyoruz. Tabi kendileri almak isterlerse. Şu ana kadar belli bir oranda yaptıkları alımı tek taraflı olarak durdurdular.”

Anadolu Ajansı’na açıklamada bulunan Aksa Elektrik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan ise konuya ilişkin şunları söyledi:

“Ödemeyle ilgili sorun yok. En son geçen ay 1 yıllık yeni sözleşmeyi imzaladık. Suriye’ye 500 MW’lık elektrik gönderiyorduk. Kesintinin nedeni Suriye’nin elektrik dağıtım sistemindeki tahribat. Bu durumun giderilmesi halinde elektrik satışımız devam edecek. Biz istedikleri zaman elektrik göndermeye hazırız”

(soL - Haber Merkezi)