Sürenin dolmasına rağmen imam hatip ortaokullarına kayıtlar devam ediyor

İmam hatip ortaokulu kayıtları için son gün olan 17 Ağustos geçmiş olmasına rağmen kayıtlara devam edildiği haberleri geliyor. Kayıtlar devam ederken imam hatipler için ülke genelindeki tablonun parlak olmadığı görülüyor.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) başta olmak üzere çok sayıda gerici topluluğun aylardır süren çabasına karşın kayıt sayısı beklenenin çok altında kalan imam hatip ortaokulu için kayıtları seferberliği devam ediyor.

Türkiye Komünist Partili eğitimciler tarafından yapılan bir araştırmada, medyada lanse edilenin aksine, Türkiye'de imam-hatiplere bir "akın" olmadığını ortaya çıkartılmıştı.

Kontenjanlar boş ama hâlâ yeni imam hatip derdindeler!
İmam hatip ortaokullarına kayıt için son gün olan 17 Ağustos’un geçmiş olmasına rağmen kontenjanlarını dolduramayan imam hatiplerin kayıt almaya devam ettiği görülüyor. 4+4+4 düzenlemesi sonrası açılan 24 imam Hatip ortaokulu için ayrılan 1200 kontenjanın 850’sinin dolduğu Bursa’da İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okullar açılana kadar imam hatip ortaokullarına öğrenci kaydetmeye devam edeceklerini açıkladı.

17 Ağustos’a kadar yetersiz talep nedeniyle kontenjanların doldurulamamış olmasına rağmen kayıt almaya devam edeceklerini söyleyen Gülsar’ın “kontenjanın aşılması durumunda tekrar değerlendirme yapacağız. Yeni imam hatip okullarını açarak, talebe karşılık vereceğiz” şeklinde konuşması dikkat çekti.

Kastamolu Merkez’de “üç okulda ancak bir sınıfı dolduracak kadar kayıt” yapılabildi
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar kayıt süresinin dolmasına karşın dindar gençlik hedefinde ısrar ederken Kastamonu’daki durumun dindar gençlik heveslileri için çok daha iç karartıcı olduğu görülüyor.

Merkez ilçede açılan “üç okulda ancak bir sınıfı dolduracak kadar kayıt” yapılabilen Kastamonu’da yayın yapan Kastamonu Postası adlı internet gazetesinden Mustafa Afacan isimli bir yazar imam illerindeki imam hatip fiyaskosunu şu satırlarla anlatıyor:

“Şifreli konuşmaya gerek yok, ayan beyan söyleyim…
Beğenmedikleri 28 Şubat ne kadar becerikli çıktıysa İmam-Hatip ortaokullarını kapatmakta, bakanlık o kadar eline yüzüne bulaştırdı aynı okulları gerisin geriye açmakta. Hülasa, attıkları taş, ürküttükleri kuşa değmedi. Sandık ki, bu hengâme sonrasında memlekette düz ortaokula giden kalmaz, her ilde nüfusa oranla bol bolamat açılan imam hatip ortaokulları dolar taşar. Nerde, bol keseden açtıklarını kapatma derdindeler aksine şimdi.

Tüm Türkiye aynı…
İlimizden rakamları paylaşalım. Kastamonu Merkez’de imkânsızlıktan üç imam hatip ortaokulu açılabilmişti! Şehri parselleyerek Kuzeykent’te, Mehmet Akif Mahallesi’nde, Atabey’de. Dün kayıtlar bitti, resmi rakam veriyim: 55 kayıt.

Üç okul derken…
Zorlasan anca bir sınıf iyi mi?

Merkez ilçe şampiyon yine de, diğer ilçelere nazaran…
Anlı şanlı Tosya’da 40 kayıt var. Taşköprü 25, Devrekâni 12, İnebolu 25, Daday 15, Araç 15.”

(soL - Haber Merkezi)