Süheyl Batum: Belgelerdeki iddiaların takipçisi olacağız

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum, wikileaks'ın sızdırdığı belgeler hakkında MYK toplantısı sonrasında değerlendirme yaptı. Batum, iddiaların takipçisi olacağın derken, ülkenin bütün devlet kurumlarında ABD köstebeklerinin bulunmasına değinmedi.

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada wikileaks belgelerine ilişkin "Maliye Bakanı'nın Doğan grubuna ilişkin dış yatırımcılara söylediği sözler ( Doğan hisselerini satmalarını çünkü grubun uzun olmayan bir süre içinde ortada olmayacağı) dikkat çekici..." dedi.

Batum ayrıca, "Öte yandan belgelerde bakanlık yapmış bazı isimlerle ilgili inanılmaz iddialar yer alıyor. Bu isimlerin inanılmaz kirli ilişkilere karıştıklarına dair bilgiler yer alıyor.. Bunlar çok ciddi iddialar... Bakanların isimleri verilerek karıştıkları işler veriliyor. Biz bunların takipçisi olacağız.. Bunun için bir ekip oluşturduk. Bu belgeler Başbakan'ın zamana yayamayacağı kadar ciddi iddiaalar... Üst düzey siyasetçilerin İsviçre'de 8 tane gizli hesabı olduğu söyleniyorsa bunlar ciddiyetle takip edilmelidir..." dedi.

(soL - Haber Merkezi)