Suat Kılıç Metro Turizm'in sahibiyle ortak çıktı

Hakkında daha önce de borsada manipülasyon yaptığı gerekçesiyle borsada işlem yapma yasağı bulunan, ayrıca Amerikan Uyuşturucuyla Mücadele Birimi (DEA) tarafından takibe alınan Galip Öztürk ile Bakan Suat Kılıç'ın ortaklığı, 2007 yılında kurulan Çarşamba Elektrik Üretim A.Ş'ye dayanıyor.

Rotahaber'den Ahmet Memiş'in haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, 6 cinayeti azmettirmekten tutuklanan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün ortağı olduğu ortaya çıktı.

Hakkında daha önce de borsada manipülasyon yaptığı gerekçesiyle borsada işlem yapma yasağı bulunan, ayrıca Amerikan Uyuşturucuyla Mücadele Birimi (DEA) tarafından takibe alınan Galip Öztürk ile Bakan Suat Kılıç'ın ortaklığı, 2007 yılında kurulan Çarşamba Elektrik Üretim A.Ş'ye dayanıyor. Galip Öztürk ile birlikte şirketin kurucuları arasında yer alan Bakan Kılıç, aynı zamanda şirketin hissedarları arasında da yer alıyor.

Galip Öztürk, AKP'li bakan, AKP'li eski milletvekili ve AKP'li belediye başkanı ile ortak
Hidro Elektrik sanntrali kurmak için 2007 yılında kurulan Çarşamba Elektrik Üretim A.Ş'nin ortaklık yapısı da oldukça çarpıcı. Şirketin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yeralan kurucu listesinde Kurucular arasında Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk ve Bakan Suat Kılıç'ın yanısıra, AKP Samsun eski Milletvekili Fatih Öztürk, Çarşamba'nın AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da bulunuyor.

Şirketin lisans almasında Bakan Kılıç mı etkili oldu?
Şirketi daha da ilginç yapan ise Hidroelektrik santrali yapmak için kurulan şirketin Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'ndan kolayca lisans alması. 2007 yılında kurulan şirket, hidroelektrik santrali yapmak uğraşan ancak buna rağmen lisans alamayan bir çok şirket bulunmasına rağmen rahatlıkla lisans almış. Lisansın bu kadar rahat alınmasında ise Bakan Kılıç'ın etkili olduğu iddia ediliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 7/5/2009, 12/5/2009, 20/5/2009 ve 28/5/2009 tarihli Kararlarıyla Metro Turizm sahibi Galip Öztürk ile Bakan Suat Kılıç'ın ortak olduğu Çarşamba Elektrik Üretim A.Ş'ye vermiş olduğu lisans:

Galip Öztürk'ün sicili
Yapılan araştırmada, kan davasından dolayı altı cinayeti azmettirmekle suçlanan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk'ün adeta suç makinesi olduğu ortaya çıktı.

Cinayet, rüşvet, tehdit suçlamalarıyla tutuklanan Öztürk’ün İMKB’de aslında halka arz edilemeyecek durumdaki şirketlerin mali tablolarıyla oynadığı ileri sürüldü. 2009 yılında, kamuoyunda ‘keriz silkeleme’ olarak bilinen borsa manipülasyonu operasyonunda gözaltına alınıp işlem yasağı konulan fakat daha sonra bu yasağı Eylül 2010’da kaldırılan Öztürk’ün, tüm uyarılara rağmen Sermaye Piyasası Kanunu’na aykırı işlemlerine devam ettiği belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın, hakkında bu kadar suçlama ve iddia bulunan Metro Turizm sahibi Galip Öztürk ile ortak olması tepkilere yol açarken, AK Parti yönetiminin bu duruma vereceği cevap merak konusu oldu.