Soru değil açılım kitapçığı!

İstanbul Ataşehir’de bugün YGS öncesinde bir lisede AKP Gençlik Kolları sınava girecek öğrencilere “açılım kitapçığı” dağıtmaya kalkınca veliler tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesi’nde yer alan, M. Akif Erdem’in haberine göre bugün AKP Gençlik Kolları, üniversiteye giriş sınavından istifade Ataşehir Prof. Dr. Faik Somer Anadolu Lisesi önünde stand açıp “açılım kitapçığı” dağıttı. Veliler AKP’lilere tepki gösterirken, stand sonunda olay yerine gelen polisler tarafından kaldırıldı.

AKP’liler, açtıkları standda sınava giren öğrencilere, içinde “Soruları ve cevaplarıyla Demokratik Açılım Süreci” başlıklı bir kitapçık, su ve kek bulunan birer paket dağıttı. O an sınavdan başka bir şey düşünemeyecek durumda olan öğrenciler sınava girerken, çocuklarıyla beraber büyük gerilim yaşamakta olan velilerin bazıları AKP’lilere tepki gösterdiler.

Velilerin AKP’lilere stand açmak için izinleri olup olmadığını sormaları üzerine AKP’lilerle veliler arasında tartışma çıktı. Veliler AKP’lilerden okul önünü terk etmelerini isterlerken, AKP’li gençler buradan ayrılmamakta direndi.

Okulun önündeki tartışmanın gürültüsü okul içine kadar yansıyınca olay yerine çağrılan polisler, önce AKP’lilerden izin belgesi istedi, sonra da belgeyi göremeyince standı kaldırttı.

Bir veli tepkisini “Bugün kritik bir sınav var, içeri giren öğrencilere açılım kitapçığı dağıtılması işgüzarlık. Biz bir yıl boyunca öğrencilerin kafası sakin olsun diye uğraşıyoruz, sınav günü bir bakıyoruz öğrencilere kek meyve suyu ve açılım kitapçığı dağıtılıyor. Bu tamamen siyasi bir propaganda. Bu okulun içine siyaset giremez, izinleri de yok zaten” sözleriyle dile getirirken, bir diğeri ise “Bu bir zorbalıktır. Okul önünde böyle bir propaganda yapılamaz” diye konuştu. AKP yetkilileri ise “Paketleri biz zorla kimseye vermiyoruz, zaten sınav başladıktan sonra okul önüne geldik, öğrencilere dağıtmıyoruz” dediler.

(soL - Haber Merkezi)