‘Sonuçta misyon adamıyız’

Seçimlerin ardından başlayan kabine revizyonu tartışmalarında, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Erdoğan'ın bu değişikliği istediği zaman yapabileceğini ifade ederek, “biz kardeşler topluluğuyuz” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Recep Tayyip Erdoğan'ın ne zaman istiyorsa kabine değişikliği yapabileceğini, hiçbir bakanın bu nedenle bir kırgınlığı olamayacağını söyledi.

NTV'de katıldığı programda soruları yanıtlayan Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda bir değişikliğe sadece Başbakan'ın karar verebileceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Çiçek, "Bugün bir kabine değişikliği gerektiğinde bir MYK değişikliği, bir grup başkan vekilliği değişikliği gerektiğinde, ki bunlar sancılı süreçlerdir, en rahat kabine değişikliği yapabilecek başbakan bugünkü Sayın Başbakan'dır. Neden? Çünkü bizim kendisine güvenimiz var. Onun da bize güveni var. Ne zaman istiyorsa bu değişikliği yapar. Hiçbirimizin bu noktada en ufak bir kırgınlığı dahi olmaz" dedi.

Çiçek, "Bakanlar Kurulu'nda değişikliğe ilişkin haberlerin Başbakan Erdoğan'ı neden kızdırdığı" sorusunu yanıtlarken, bu tip haberlerin bürokraside yavaşlamaya yol açtığını söyledi.

"Sizin Sayın Başbakan'a elini rahatlatmak açısından sözlü olarak istifalarınızı vermeniz söz konusu mu?" sorusuna da, şu yanıtı verdi: "Bizim böyle kimseye sözlüdür-yazılıdır diye bir şeye gerek yok. Bu partiyi değerlendiremeyenlerin yanıldıkları noktalardan bir tanesi şu: Biz sadece bir siyasi parti değiliz. Aynı zamanda karşılıklı saygıya dayalı, geçmişte beraberliği, hukuku olan ve bu hukuku pekişmiş bir kardeşler topluluğuyuz. Başbakan'ın eli zaten rahat."

Sabah gazetesi önceki gün "Bakanlardan istifa jesti" manşetiyle çıkmış, haberi yapan gazetecinin "altı bakandan teyit ettim" demesi üzerine de, Başbakan Erdoğan "Böyle habercilik olur mu? Altı bakan nasıl olur da gizli bir toplantıyı size deşifre eder. Bunu deşifre ettiği anda o bakan, bakan olmaktan çıkmıştır. Bana bunu söylesinler, ben altı bakanın altısını da dışarı koyarım" tepkisi göstermişti.

Erdoğan'ın bu tepkisi birçok gazetede manşete taşınırken, Sabah gazetesi haberi ilk sayfadan tek sütunda vermekle yetindi.