Soner Yalçın sabaha karşı gözaltına alındı

Sözcü gazetesi yazarı ve Odatv.com yöneticisi gazeteci Soner Yalçın, söyleşi için Denizli’de sabah 05:30 sıralarında gözaltına alındı.

Güncelleme 10.47: Soner Yalçın, öğleden sonra mahkemeye gelip ifade vermesi koşuluyla serbest bırakıldı ve oteline döndü.


Sözcü gazetesi yazarı ve Odatv.com yöneticisi gazeteci Soner Yalçın, söyleşi için gittiği Denizli’de sabah 05:30 sıralarında gözaltına alındı.

Gözaltı kararının Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verildiği öğrenilirken, Yalçın'ın ifadeye gitmediği için gözaltına alındığı ifade edildi.

Yalçın'ın gözaltına alınmasına meslektaşları Twitter adresinden yayınladıkları mesajlarla tepki gösterdi.

Kırmızı Kedi Yayınevi'nden açıklama
Kırmızı Kedi Yayınevi gözaltı ile ilgili bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi:
"Yazarımız Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasını protesto ediyoruz. Uydurma gerekçelerle yapılan bu girişim gözdağı vermek maksatlıdır. Ergenekon, Balyoz, Odatv ve diğer kumpasları kuran karanlık güçler ve müttefikleri "hala ayaktayız" mesajı vermek istemektedirler. Dün nasıl yenildilerse bugünde öyle yenileceklerdir. Bu karara imza atanlar Türk aydın geleneğinin birikiminden ve cesaretinden habersizdir. Bu hukuksuzluğa karşı herkesi harekete geçmeye çağırıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."