Soma faciasına tepkiler büyüyor

Soma'da yaşanan maden faciasına Türkiye'nin her köşesinden tepkiler yağıyor.

(soL - Haber Merkezi) Manisa Soma'da meydana gelen maden faciasında ölüm haberleri gelmeye devam ederken, akşam saatlerinden başlayarak Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler yağıyor.

TKP Muğla örgütünden açıklama
Türkiye Komünist Partisi Muğla İl Örgütü bir açıklama yayınlayarak "Özelleştirmeler ölüm demektir" dedi.

ÖZELLEŞTİRME ÖLÜM DEMEKTİR!
İşçiler, emekçiler, madenciler ölmeye devam ediyor. Artık sayamaz olduk hangi fabrikada, hangi madende, hangi atölyede kaç işçi ölüyor. Bugünde Soma'da AKP'nin özelleştirdiği bir madende daha katliam gerçekleşti. Neden öldüklerini biliyoruz: AKP'nin para hırsı yüzünden.
Bu adamlar 700 bin liralık saati birbirine hediye etmek için, ayakkabı kutularında para biriktirmek için, ultra lüks villalarda oturabilmek için, oğullarına gemicik alabilmek için, ülkeyi parsel parsel satarken birkaç işçinin ölmesine üzülecek değiller elbette. Onlara göre zaten ölen işçiler ''güzel ölüyorlar'', zaten ölüm Allah'ın emri, zaten işçilerin hatası yüzünden ölümler gerçekleşiyor.
Biz özelleştirmeden, AKP'nin para hırsından, piyasacılıktan bahsettiğimiz zaman ise ideolojik bakıyoruz. Evet, biz ideolojik bakmaya devam edeceğiz. Bugün Soma'da öldürülen işçilerin hesabını soruncaya kadar, patronlara karşı işçi sınıfın yanında durmaya, özelleştirmeye karşı kamuculuğu savunmaya devam edeceğiz.
Çünkü biz biliyoruz ki bu hesap mahşere kalmayacak.
Bu ülkede özelleştirmeye karşı direnen Yatağan işçileri var.
Bu ülkede fabrikasına sahip çıkan Greif işçileri var.
Bu ülkede kamuculuğu savunan komünistler var.
Acımızı yüreğimize gömmüyoruz. Hem katil, hem hırsız olan AKP diktatörlüğünden hesap soracağız.

TKP Muğla İl Örgütü

Maltepe Sol Cephe Meclisi: Önce Hesap Ver!
Maltepe Sol Cephe Meclisi de bir açıklama ile tepki gösterdi. Diktatör hesap verecek" başlıklı açıklamada hükümet istifaya davet edildi.

DİKTATÖR HESAP VERECEK!

SOMA’DA YAŞANAN BİR FACİADIR!

Onlarca işçi kardeşimiz hayatını kaybetti, daha yüzlercesi göçük altında.

Yaşanan facianın sorumlusu, kar hırsıyla hareket eden sermayedarlar ve onlara denetimsiz bir özgürlük sağlayan AKP hükümetidir, Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Sermayenin en arsız isimlerinin “önüne yatan” bakanlara sahip bir iktidardan, madenciliğin kaderinde ölüm var diyen bir başbakandan, iş cinayetinden başka ne beklenebilir ki!

Bu ölümler kader değildir!

AKP ve Recep Tayyip Erdoğan bu ölümlerin sorumlusudur!

HÜKÜMET DERHAL İSTİFA ETMELİDİR!

İş cinayetlerinin hesabını soracağız!

Diktatör halka hesap verecek!

Eskişehir'de protesto
Eskişehir'de gece saatlerinde Espark önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik bi grup Soma'da yaşanan facia sonrasında hükümeti protesto etti. "Maden işçisi onurumuzdur", "Katil devlet hesap verecek" sloganları atan topluluk protesto eyleminin ardından dağıldı.

Hacettepe öğrencilerinden protesto
Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünde öğrenciler gece 02:00'de yurtların önünde toplanarak protesto eylemi gerçekleştirdi. FKF İl Sekreteri'nin de katıldığı eylemde bugünkü dersler için boykot çağrısı yapıldı.

Yatağan işçileri Güvenparkta'ydı
Bir süredir işyerlerinin özelleştirilmesine karşı mücadele etmek için Ankara'da bulunan Yatağan işçileri de dün Soma'daki faciayı protesto edenler arasındaydı. Yatağan işçileri geceyi Güvenpark'ta geçirdi.

Edirne FKF'den eylem
Edirne’de, Soma‘da ölen maden işçileri için toplanan ve nöbet tutan FKF’nin organize ettiği etkinliğe sabaha karşı 4 sularında faşit bir grup sözlü olarak sataşmada bulundu ve ellerinde bulunan taşlarla ve bıçaklarla FKF’li grubun üzerine saldırdı. Çıkan arbedede 2 öğrenci hafif yarandı. FKF’li öğrencilerin tarafından yapılan baskı üzerine polis saldırganlardan 2'sini gözaltına almak zorunda kaldı. Havanın aydınlanmasıyla okullarında boykot çalışmalarını örmek ve akşam 20.00’de yapacakları eylemin çalışmalarını yapmak üzere evlerine dağıldılar.