soL'un haberi harekete geçirdi, Emniyet'ten cevap geldi: IŞİD devlet sırrıymış!

Gaziantep Baro Başkan Yardımcısı Avukat Bektaş Şarklı’nın, bilgi edinme hakkı kapsamında Emniyet’e sorduğu “Gaziantep’te IŞİD örgütlenmesine karşı soruşturma var mı?” şeklindeki sorusuna, Emniyet’ten “devlet sırrı” yanıtı geldi. soL'un, Antepli bir IŞİD militanı ile yaptığı görüşme ses getirmişti.

gaziantephaberler.com'un haberine göre, Gaziantep Baro Başkan Yardımcısı Avukat Bektaş Şarklı’nın, bilgi edinme hakkı kapsamında Emniyet’e sorduğu “Gaziantep’te IŞİD örgütlenmesine karşı soruşturma var mı?” şeklindeki sorusuna, Emniyet’ten “devlet sırrı” yanıtı geldi.

Avukat Bektaş Şarklı, Gaziantep’te IŞİD’e katılan gençlerin olduğu haberlerinin çıkmasıyla birlikte, Valilik ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne IŞİD’e ilişkin sorular yönetti. Şarklı, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yönettiği sorularda, IŞİD’le ilgili Gaziantep’te herhangi bir soruşturmanın olup olmadığı, yoksa neden yapılmadığı,tedbir alınıp-alınmadığı şeklinde sorular yönetti.

Gaziantep Emniyet Genel Müdürlüğü Şarklı’ya verdiği yanıtta, soruların hiçbirine cevap vermeyecek bunların “devlet sırrı” kapsamında olduğunu belirtti.

İşte Emniyet’in verdiği o yanıt:

“Bilgi Edinme Hakkının Kullanılması ile ilgili 4982 sayılı Kanun ve Bu Kanunun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmelik uyarınca tarafınızdan yapılan müracaat içeriğinde belirtilen konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğümüzce gerekli inceleme yapılmıştır.

Müracaat içeriğinde belirtilen hususlar ile ilgili olarak yapılan araştırma ve incelemede 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanununun 16. Maddesinde "Açıklanması hâlinde Devletin emniyetine, dış ilişkilerine, millî savunmasına ve millî güvenliğine açıkça zarar verecek ve niteliği itibarıyla Devlet sırrı olan gizlilik dereceli bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır." hükmü bulunmaktadır. Belirtilen kanun maddesi kapsamında konu hakkında tarafınıza bilgi verilememekte olup, müracaat içesinde belirtilen hususlar doğrultusunda ilgili birimlerimizin çalışmaları hassasiyetle devam etmektedir.”

Antepli IŞİD militanı ile görüşme
soL'un Gaziantepli bir Irak-Şam İslam Devleti mensubuyle görüşmesi ses getirmişti. Birkaç yıldır Antep'in yoksul semtlerinde militan toplayan dinci örgütlenme, özellikle gençlere bir "gelecek" vadederek onları Irak ve Suriye'ye savaşa yolluyor.

Kuran kurslarında örgütlenen militanlardan birisi, "Güzel bir dünya için ateistlerin, Alevilerin ölmesi lazım" demişti.

İşte o haberimiz: IŞİD Türkiye'de nasıl örgütleniyor: Antep'te bir IŞİD'liyle görüşme