Şivan Perwer'den Fethullah Gülen'e övgü dolu sözler

Şivan Perwer bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda Fethullah Gülen'i överek, kendisini Gülen'e benzettiğini söyledi.

Şivan Perwer dün gece Bugün TV'de yayınlanan “Erkam Tufan ile Analiz” programında yaptığı açıklamalarda Fethullah Gülen'in değerli bir şahsiyet olduğunu söyleyerek, kendisini de Gülen'e benzettiğini söyledi.

Radikal'in haberine göre, Halepçe katliamının 25. yıldönümünün de konuşulduğu programda Perwer, Halepçe ağıtını besteleyişini anlatırken ağlayarak, "Beni çok üzüyor. Halepçe'yi sadece şarkı anlamında değil isyan, ıstırap ve düşündürücü bir rol anlamında olsun istedim" dedi.

Daha önce Kürt siyasetini Türkiye'deki dönüşümü engellemekle suçlayan Perwer, yine benzer açıklamalar yaparak, "Diyarbakır'a gittiğimde halk beni onlara yaptığım hizmetten dolayı karşılamalı. Ama siyaset diyor ki hayır, benden dolayı geleceksin ve benim yoluma göre yürüyeceksin. Hükümet adamları da diyor 'Sen bizim Anadolu'muzun sanatçısısın sana ihtiyacım var, gel şarkılarını söyle' her tarafta, bizim bayrağımız altında söylemene gerek yok, sanat bayrağı altında söyle. Bu ne güzel bir şey ama keşke Kürt siyaseti de bunu söylese. Kürt siyaseti bu duruma daha gelemedi maalesef" şeklinde konuştu.

Perwer, Fethullah Gülen için yaptığı değerlendirmede de, "Hocaefendi değerli bir şahsiyettir. Kendisi hayatını güzel şeylere vermiş bir insan" dedi. Kendisinin de sürgün hayatı yaşadığını söyleyen Perwer, "öyle bir kişinin bu kadar güzel değerleri olan bir insanın Türkiye'de olması gerekiyor. Hocaefendi'nin de durumu bize benziyor" ifadelerini kullandı.