Şişli Kaymakamlığı sembolik referanduma izin vermedi!

Yeni Belediyeler Yasası'yla Şişli'den Sarıyer'e bağlanan Ayazağa, Güven ve Maslak mahallelerinde Şişli Belediyesi tarafından bugün yapılacağı duyurulan sembolik referanduma kaymakamlık izin vermedi.

DHA'nın haberine göre, Meclis'ten geçen Belediyeler Yasası'yla Şişli'den Sarıyer'e bağlanan Ayazağa, Güven ve Maslak mahallelerinde Şişli Belediyesi'nin yapacağı sembolik referandum kaymakamlık kararıyla yasaklandı Sandıkların konulacağı okullar açılmazken, sabah erken saatlerde oy vermek için evlerinden çıkan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Şişli Belediyesi tarafından Ayazağa'na 'Demokrasi Çadırı' kuruldu. Oy verme işlemi bu çadırlarda devam ederken, sabah erken saatlerde mahalleye gelen Şişli Belediye Başkanı vatandaşın oy kullanmasına emniyetin izin vermediğini açıkladı.

Kalabalığın ve tepkinin artması üzerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de çadıra geçip, beklemeye başladı. Referandumun yapılamamasına tepki gösteren bir grup vatandaş oy sandıklarını alıp yolun ortasına koyup, tepki göstermeye başladı. Ayazağa'da tepkilerini sürdüren yaklaşık 300 kişi yolu trafiğe kapattı.