Şişli Belediyesi Ayazağa, Huzur ve Maslak mahallelerinde sembolik referandum yapacak

Ayazağa, Huzur ve Maslak mahallelerine Sarıyer'e bağlanmayı isteyip istemediği konusunda sembolik bir referandum yapacak olan Şişli Belediyesi sonuçlar, Şişli'de kalmak yönünde çıkarsa Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

DHA'dan Özgür Altuncu ve Özgür Arslan'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından Sarıyer'e bağlanacak Ayazağa'da bu Pazar sembolik bir referandum yapmaya hazırlanan Sarıgül, " Büyükşehirler yasasının içerisinde iki tane mahallenin bir başka ilçeye bağlanması, bir demokrasi ayıbıdır. Bu demokrasi ayıbını Pazar günü yurttaşlarımız sandık başına giderek temizleyeceklerdir" dedi.

"Ayazağa'nın geleceği halka sorulsun"
Ayazağa'nın çeşitli yerlerine "Ayazağa'nın geleceği halka sorulsun. Sarıyer'e Hayır, referanduma evet" pankartlarının asılması dikkat çekti. Evlerin balkonları, sokaklar bu pankartlarla donatıldı. Sarıgül, saat 11:00'de Ayazağa Meydanı'na geldi. Gazetecilere açıklamalar yapan Sarıgül, alınan kararın demokratik olmadığını söyledi. Sarıgül, " Gece yarısı alınan karar. İyi bir mantık değildir. Adil bir mantık değildir. Bu doğru olmamıştır. Büyükşehirler yasasının içerisinde iki tane mahallenin bir başka ilçeye bağlanması, bir demokrasi ayıbıdır. Bu demokrasi ayıbını Pazar günü yurttaşlarımız sandık başına giderek temizleyeceklerdir" şeklinde konuştu.

"Görevim padişah ve diktatörlere karşı mücadele etmek"
Ayazağa mahallesi'nin Şişli'de kalması konusunda bir ısrarının olmadığını söyleyen Sarıgül, " Kalsın diye bir şey söylemiyorum. Öyle birşey de söylemem. Ben yurttaşlarımın özgür iradesine saygı gösteririm. Yurttaşlarımın yüzde 70'i Pazar günü 'evet biz Sarıyer'e bağlanmak istiyoruz' derse başımın üzerinde yeri var. Ben padişah değilim, benim görevim padişah ve dikdatörlere karşı mücadele etmek." diye konuştu.

Sembolik referandum sonuçları Anayasa Mahkemesi'ne sunulacak
Bu Pazar Şişli Belediyesi yeni yasayla Sarıyer'e bağlanacak Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerine sembolik sandıklar koyacak. Vatandaşlara Şişli'de mi kalmak istedikleri, Sarıyer'e mi bağlanmak istedikleri sorulacak. Sonuçlar, Şişli'de kalmak yönünde çıkarsa yasayla ilgili Anayasa Mahkemesine başvurmaya hazırlanan Şişli Belediyesi, referandum sonuçlarını da mahkemeye sunacağı dava dilekçesine ekleyecek.