Sınırda bakanlara tepki şişe ve taş fırlatıldı

IŞİD'den kaçarak Türkiye'ye giren ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Suriyelileri yerinde görmek için bölgeye giden üç bakana Suruç'ta vatandaşlar tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş öğleden sonra beraberinde İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Suriye sınırında incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gitti. GAP Havaalanına indikten sonra helikopter ile Suriyeli sığınmacıların geçiş yaptıktan sonra ilk durağı olan Suruç ilçesine gelen Kurtulmuş, Ala ve Eker, Suriyelilerin dün geceden itibaren yerleştirildiği Yatılı Bölge Okulu'na geçti. Burada kalan Suriyeli sığınmacılar ile görüşen ve AFAD yetkililerinden bilgiler alan Kurtulmuş Ala ve Eker, Suriyelilerin dün geceden itibaren yerleştirildiği Yatılı Bölge Okulu'na geçti. Burada kalan Suriyeli sığınmacılar ile görüşen ve AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

Kurtulmuş diğer AKP'liler gibi IŞİD'i makul göstermek ve bölgedeki ülkelerin yönetimlerine bahane üretmek için IŞİD'in bir sebep değil sonuç olduğu söylemini burada yaptığı konuşmada da sürdürerek şöyle dedi: "Eğer siz Suriye'de ve Irak'ta halkın büyük çoğunluğunu oluşturan kitlelerin siyasal katılım süreçlerinin içinde olmasını sağlamazsanız Suriye'de ve Irak'ta her türlü istikrarsızlığın ortamını önünü açarsanız. İnsanlara kendini ifade etme imkanını tanımazsanız bugün IŞİD'i yenersiniz ama Allah korusun yarın başka şeyler çıkar."

Kurtulmuş, Ala ve Eker daha sonra Kobane sınırındaki Mürşitpınar Köyü'ne hareket etti. Sınır hattına geçen bakanlar, alanda durmak istemedi. İkinci kez alana gelen bakanlar ve beraberindeki heyet bölgede bulunan vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bakanlara taş ve ellerindeki su şişelerini fırlatan halk heyeti yuhaladı. Bakanlar olay yerinden hızla uzaklaştı. Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntılardan şikayetçi olduklarını ifade ettiler.