Sincan Cezaevi'nde tecavüz skandalı

Sincan Cezaevi'nde ayağı alçılı kadın mahkumun görevli gardiyanın tecavüzüne uğradığı iddia edildi. Kadın mahkum gardiyandan davacı oldu.

Ankara Sincan Cezaevi bir tecavüz iddiasıyla soruşturmaya konu oldu. Sincan Cezaevi'nde görevli 55 yaşındaki gardiyanın hırsızlık suçundan cezaevine giren 22 yaşındaki kadın mahkuma tecavüz ettiği iddia edildi. Kadın mahkum gardiyandan davacı oldu.

Yaklaşık 8 ay önce Sincan Cezaevi'ne giren iki çocuk annesi T.K., kaldığı koğuşta bacağını kırıp hastanelik oldu. Cezaevi içindeki hastaneye kaldırılan T.K'nın bir bacağı alçıya alındı. İddiaya göre, öğle tatili sırasında B.E. adlı gardiyan, yatalak haldeki T.K'ya tecavüz etti. T.K'nın çığlıkları üzerine görevliler odaya girdi, olaya tanık oldu. Olayın ardından T.K.'ya refakat etmesi için kız kardeşi hastaneye çağrıldı.

Kadın mahkum yaşadıklarını kardeşine anlattı
Tecavüz olayını kardeşine anlatan TK, "Ben burada devlete emanetim" diyerek B.E.'den şikayetçi oldu. Sincan Cumhuriyet Savcılığı'nın cezaevi hastanesinde çalışan personel ve olaya tanık olan herkesin ifadesini aldığı öğrenildi. Hastanede T.K'ya refakat eden kız kardeşi K.A. çok konuşulacak bir iddiada bulundu. K.A., "B.E. asıl görevli olan gardiyanı yemeğe gönderip ablama tecavüz etmiş. Ablam ayağı alçılı olduğu için çaresiz kalmış. Olayı kapatmaya çalışıyorlar. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.