Şimşek: KESK'in açıklaması talihsiz

KESK Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek bir açıklama yayınlayarak, KESK'in Türkiye'nin Gazze'ye "barış gücü" göndermesini isteyen 7 Ocak tarihli açıklamayı eleştirdi.

soL (HABER MERKEZİ) KESK Yönetim Kurulu Üyesi Akman Şimşek yayınlanan açıklamasında KESK'in Gazze'ye yönelik İsrail saldırısını kınayan ve Türkiye'nin de dahil olduğu "barış gücü"nün bölgeye gönderilmesini talep eden 7 Ocak tarihli açıklamayı sert bir dille eleştirdi.

Şimşek "Emperyalizm ve işbirlikçilerinin demagoji ve halklara saldırılarını perdeledikleri 'barış gücü' söyleminden söz ederek Türkiye'nin içinde yer alacağı bir barış gücünün hemen bölgeye gönderilmesini istemek direnen halklara değil emperyalizme, siyonizme ve işbirlikçilerine güç verir" dedi.

Şimşek 7 Ocak tarihli açıklamada "ortaya konulan istemler öyle ki direnen Filistin halkı ile İsrail siyonizmi arasında üçüncü bir taraf, bir hakem anlayışıyla hareket etmesi bir yana İsrail'e operasyon ve katliamında destek olanlardan çözüm bekleyen bir yaklaşımdır" dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bizzat kendi ağzından Türkiye'ye rol verildiğini ve bu rolü oynayacaklarını söylediğini anımsatan Şimşek, KESK'in bunu görmezden geldiğini belirtti.
Şimşek "KESK'in geleneği dün olduğu gibi, bugün de emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı direnen halklara karşı barış gücü veya her ne ad altında olursa olsun asker gönderilmesine karşı mücadele etmektir. Bunun örneğini dost düşman 1 Mart tezkeresinde ve en son 2006 yılındaki İsrail'in Lübnan'a saldırısında Türkiye'nin Lübnan'a barış gücü adı altında asker göndermesine karşı verdiği mücadelede görmüş ve bundan sonrada görecektir" dedi.
KESK Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek, 7 Ocak günü yapılan açıklamayı KESK için "talihsiz bir açıklama" olarak tanımladı ve "bu açıklamayı onaylamıyorum" dedi.
KESK ne demişti?KESK yönetiminin 7 Ocak'ta yaptığı açıklama şaşkınlığa yol açmıştı. Her türlü şiddete "amasız" karşı olduğunu söyleyen KESK yönetimi "Çocukların ölü bedenleri üzerinde yükselecek her türlü zaferi lanetliyoruz" demişti. Açıklama Türkiye'nin bütün taraflara ilişkiye geçmesi, Türkiye'nin içinde yer alacağı bir "barış gücü"nün hemen bölgeye gönderilmesi talebiyle sona ermişti.