Sigara bırakma başvuruları azaldı

Sigarayı bırakmaya yardımcı olan ilaçlarda devlet desteğinin çekilmesinin ardından hastanelerin sigara bırakma polikliniklerine başvurularda düşüş olduğu belirtildi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, son iki yılda sigara bırakma polikliniklerine başvurularda azalma görüldüğünü, bu düşüşte Sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bırakmaya yardımcı ilaçlara verdiği desteği çekmesinin etkili olabileceğini söyledi.

DHA'dan Özgür Öztürk'ün haberine göre Uzm. Dr. Özdemir, "O dönemde daha çok başvuru vardı, sayı olarak. İlaç herhalde insanların kararlılığını biraz daha artırıyordu" dedi. Özdemir sigarayı bırakmaya yardımcı ilaçlara ödeme yapılmasıyla ilgili bakanlık düzeyinde Sosyal Güvenlik Kurumu ile bir çalışma yapıldığını ancak henüz netleşmiş bir durum olmadığını aktardı.

Antalya'da başvuru düştü
Antalya geneli hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Murat Özdemir, Antalya'da sigara bırakma polikliniklerine geçen yıl 6 bin 320 kişinin, bu yılın ilk 7 ayında ise 2 bin 265 kişinin başvurduğunu açıkladı.

Antalya'da özellikle kış aylarında sigara bırakma polikliniklerine başvuruların arttığını ifade eden Özdemir, bu başvuruların nasıl sonuçlandığıyla ilgili henüz bir kontrol sistemi geliştirilemediğini dile getirdi.