Seyirci kalmayacakmış

Genelkurmay Harekat Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen "İrticayla Mücadele Eylem Planı" adlı belge hakkında, Fethullah Gülen'in ardından Başbakan Erdoğan da bir açıklama yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Taraf gazetesinde yayımlanan ve Fethullah Gülen cemaatiyle AKP'yi "bitirmeye" yönelik olarak Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde hazırlandığı iddia edilen "İrticayla Mücadele Eylem Planı"na ilişkin tepkisini, partisinin il kongresine katıldığı Şanlıurfa'da dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, Nisan 2009 tarihinde, Genelkurmay Harekat Başkanlığı 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü adına Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürülen ve Ergenekon davası tutuklusu emekli Üsteğmen avukat Serdar Öztürk'ün bürosunda bulunduğu belirtilen belge hakkında, "son günlerde gazetelerin yaptığı haberleri görüyorsunuz. AKP üzerinde oynanması düşünülen oyunları görüyorsunuz. Şu anda bizler de bunları araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgililere yönelik olarak davalar açacağız. Bunlardan geri duramayız. Demokratik bir ortamda AKP'ye karşı yapılan bu gayri hukuki sürece seyirci kalamayız. Gereken ne ise bunların hepsi yapılacaktır" dedi.

Erdoğan, AKP'nin, Anayasa'da ifade edilen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti yolundan gittiği iddiasında bulundu.

AKP neyi araştırıyor

Hükümet ve cemaat yanlısı Zaman, Star, Sabah ve Bugün gazetelerinde saldırgan üslubun yanı sıra Fethullah Gülen cemaatinin nüfuzu nedeniyle "F tipi" olarak da anılan polis teşkilatını temize çıkarma yönündeki haberler dikkat çekti. Dün Star gazetesinde çıkan, bugün de Zaman gazetesinde Star'dan alıntı yapılarak yayımlanan bir haberde, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öztürk'ün bürosundaki aramanın saniye saniye görüntülendiği, Öztürk'ün "bu belge büroya sonradan konularak komplo kuruldu" diyen avukatı Demet Reçber'in arama sırasında bizzat büroda olduğunun ve ele geçirilen belgelerle ilgili tutanağa polis ve savcıyla birlikte imza attığının ortaya çıktığı ileri sürüldü.

Bu gazeteler, Taraf'taki "AKP ve Gülen'i bitirme planı" haberini yapan ve daha önce de sızdırılmış birtakım belgelere dayalı sansasyonel haberlere imza atan muhabir Mehmet Baransu'nun, Gülen cemaatinin yayın organlarından biri olan Aksiyon dergisinin eski bir çalışanı olduğu ve "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın yine cemaatin etkin olduğu polis teşkilatı tarafından sızdırılmış olabileceği iddialarında "haber değeri" görmedi.

Fethullah Gülen'in Emniyet'te "F tipi" örgütlenme iddialarını reddettiği, TSK üst yönetimini temize çıkarmaya çalıştığı açıklamasının yansıması söz konusu gazetelerde de gözlenmeye başlanır, pek çok kesimden Genelkurmay'a güvenilirliğini garanti altına alacak adımlar atması yönünde çağrılar yapılırken, Başbakan Erdoğan'ın, "şu anda bizler de araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgililere yönelik olarak davalar açacağız" sözlerinin uzanımı ve Ergenekon soruşturmaları sürecinde savcıların ve polis teşkilatının "özgür" çalışmasının önemini sık sık vurgulayan AKP'nin sözü edilen araştırmaları hangi meşru zeminde gerçekleştireceği merak ediliyor.