Sevigenle tartışan sunucu işinden oldu

İzmir Bornova'da bir açılışta CHP'li Sevigen ile tartışan ve tartışmanın ardından fenalaşan sunucu Erhan Önel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işinden oldu.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in Bornova'daki bir açılışta tartışığı sunucunun işine son veriliyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın İzmir ziyareti sırasında, Bornova Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı pazaryerinin açılış töreninin sunuculuğunu yapan Önel, burada Mehmet Sevigen'le sunumları hızlandırma konusunda tartışmış, Sevigen ve bazı CHP'lilerin de karıştığı arbede sonucu sinir krizi geçirmişti. Tansiyonu yükselen Önel, Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavi görmüştü.

Ocak 2008 tarihinden beri törenlerde sunuculuk yapan ve sözleşmeli olarak çalışan Önel'in sözleşmesinin yenilenmeyeceği açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi olan İzenerji A.Ş. ile her ayın 1- 30 arasını kapsayan sözleşmeye imza attığını belirten Önel, "Dün şirketin yetkilisi beni çağırdı. Bundan sonra benimle çalışamayacaklarını söyledi. Nedenini sorduğumda ise bana 'Biliyorsun yaşanan olaylar' diye yanıt verildi. Ancak ben İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptğım çalışmalarda ve sunumlarda işten çıkarmaya neden olacak bir hata yapmadım. İşime erken gider, önem veririm. Ne yazık ki Sevigen ile olan tartışma beni Büyükşehir Belediyesi'nde işimden etti" dedi.

Önel, "Büyükşehir Belediyesi CHP'nin etkisinde kalarak beni işten çıkardı. Aslında hiç bir problem yok. Büyükşehir Belediyesi hepimizin belediyesi. CHP belediyesi değil ki" dedi. Önel, Mehmet Sevigen'i hakaretten, tartışmayı körüklediğini iddia ettiği başkanlık danışmanı Ceyhun Çıkırıkçı'yı ise kavgayı tahrik etmekten mahkemeye vereceğini belirtti.

Belediyeden yanıt
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Erhan Önel'in sözleşmesinin yenilenmediğinden haberinin olmadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır ise Önel'le 'Parça başı' tabir edilen, yaptığı sunumlar üzerinde anlaşma yapıldığını belirterek, işten çıkarma olmadığını, ileride herhangi sunum için ihtiyaç duyulursa yeniden sözleşme yapılarak çalışılabileceğini söyledi.