Ses kaydı iddiası: Bilal evdeki paraları sıfırla

İnternete düşen son ses kaydında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın operasyondan hemen sonra yaptığı telefon konuşmalarının yer aldığı iddia ediliyor.

Tapelere göre operasyon günü oğlu Bilal Erdoğan’ı arayan Başbakan Erdoğan, işadamlarından rüşvet karşılığı alındığı iddia edilen ve beş ayrı evde tutulan paraları bir önce elden çıkarması talimatı veriyor.

Bilal Erdoğan ise bir süre sonra babasını arayarak paranın büyük bir kısmının işadamı Ö.Faruk Kalyoncu’ya, bir kısmını da işadamı Mehmet Gür’e vereceklerini anlatıyor.

“Paraların tamamen sıfırlanmasını, ellerindeki tüm parayı çıkarmalarını” isteyen Başbakan Erdoğan, “paranın miktarı çok fazla yer kapladığı için taşınması dikkat çekmesin diye akşam hava karardıktan sonra evden çıkarılmasının daha iyi olacağı” talimatı veriyor. Konuşma kayıtlarına göre, birkaç arabayla büyük miktar paranın tahliyesinden sonra, akşam ellerinde hala 30 milyon avro kaldığı anlaşılıyor.

İddialara göre, kalan parayla Şehrizar Konakları’ndan gayrimenkul almayı kararlaştıran baba-oğul, en son kalan 1 milyon avro’yu da Faik Işık’a vermeye karar veriyor. Bir görüşmenin sonunda Bilal Erdoğan babasına birkaç polis ve savcının tasfiyesiyle yetinilmemesini cemaatin büyüklerine operasyon yapılmasını telkin ediyor.

Erdoğan ailesine ait olduğu iddia edilen kayıtlarda, Bilal Erdoğan'ın "görüntülü takip de yapıldığını" söylemesi, sosyal medyaya yeni görüntülerin düşebileceği şeklinde yorumlandı.

Bu sırada, CHP MYK'nın ses kayıtlarıyla ilgili olağanüstü toplandığı öğrenildi.