Serena Shim'i öldüren şoför 'kusursuz' bulundu

Press TV muhabiri Serena Shim'in Suruç'ta trafik kazası sonucu ölmesine ilişkin hazırlanan tutanakta, Shim'in aracına çarpan beton mikseri şoförünün "kusursuz" olduğu kaydedildi. Shim, kazadan iki gün önce MİT tarafından tehdit edildiğini açıklamıştı.

Press TV’nin muhabiri Serena Shim’in yaşamını yitirdiği Suruç’taki kaza ile ilgili Jandarma’nın hazırladığı kaza tespit tutanağında, Shim’in içinde bulunduğu araç kusurlu görüldü. Tutanakta kazaya karışan beton mikseri şoförü Şükrü Salan’ın ise kusurunun olmadığı belirtildi.

Hürriyet'in haberine göre, soruşturma dosyasına giren "Trafik Kazası Tespit Tutanağı"nda, kazanın nasıl olduğu bilgisi yer aldı. Tutanağa göre, Suruç Jandarma Trafik Tim Komutanlığı’nda görevli Jandarma Astsubay Üsçavuş Vedat Akgül ve Uzman Jandarma Çavuş Levent Kayabaşı’nın 19 Ekim günü hazırladıkları tutanakta kaza yeri krokilerine yer verildi.

Kazanın 13:30 sıralarında meydana geldiği belirtilen tutanakta İrish’in kullandığı 31 AES 18 plakalı otomobilin kavşağa hızlı girdiği belirtildi. Tutanakta, beton mikseri şoförü Salan’ın Onbirnisan Mahallesi istikametinden Şanlıurfa’ya doğru gitti belirtilerek çarpışmanın da, İrish’in kullandığı aracın kavşağa girişi sırasında yaşandığına işaret edildi. Tutanakta kazaya karışan otomobilin hız ibresinin saate 70 kilometreden fazla bir noktada olduğu bilgisine yer verildi.

'Şoför kusurlu değil'
Tutunakta otomobilin ön kısmının komple hasar gördüğü belirtilerek, mikser aracında ise sol ön tampon ve radyatör kısmının hasar gördüğü kaydedildi. Shim'in otomobilinin, "şeride tecavüz etme", "sağa dönüş kurallarına uymama" kurallarını ihlal ettiğinden kusurlu olduğu kaydedilirken, yutanakta beton mikseri şoförü için ise “Şükrü Salan’ın kusurlu olmadığı kanaatine olay yerinde yapılan inceleme ve araştırma neticesinde varılmıştır” denildi.

34 NGN 42 plakalı beton mikseri kullanan Şükrü Salan ise Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı’nda alınan ifadesinde normal hızla giderken, karşı yönden gelen otomobilin kontrolden çıkarak kendisine çarptığını savunmuştu. Salan ifadesinde, "Kendi güzergahımda gidiyordum. Bu sırada çok hızlı gelen otomobil kontrolden çıktı. Kendi şeridinden çıkarak benim aracımın altında kaldı" dedi.

MİT tehdit etmişti
Lübnan asıllı Amerikan vatandaşı gazeteci Serena Shim ve Judy İrish’in kullandığı otomobil, merkezi İstanbul’da bulunan bir şirkete ait beton mikseri ile çarpıştı. Çarpışma sonrası muhabir Shim’in yaşamını yitirdiği kazada kameraman İrish ise yaralandı. 2 çocuk annesi Shim, kazadan iki gün önce canlı yayında, MİT'in kendisini ajan olmakla suçladığını ve tutuklanma tedirginliği yaşadığını söylemişti. Shim’in bu açıklamasından sonra yaşanan kaza ile ilgili tartışmalar farklı bir boyut kazandı.