Şener'in 25 Mayıs maskaralığı

RP, FP ve AKP'de toplam 16 yıl milletvekilliği yapan ve geçen yıl AKP'den ayrılan Abdüllatif Şener, dün 'Türkiye Partisi'ni (TP) kurduklarını açıkladı "AKP tek bir vatan evladından oy almamalıdır" diyerek eski partisine yüklendi. AKP'den ayrılan bir vekilin katıldığı TP, Meclis'te temsil edilecek. Partinin 25 Mayıs tarihinde kurulmasının gerekçeleri ise…

soL (HABER MERKEZİ) Yaklaşık bir yıl önce AKP'den ayrılan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, sonunda bekleneni gerçekleştirerek partisini kurdu. Kurucuları arasında eski DYP ve DP kadrolarının yer aldığı parti, AKP'den ayrılan Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk'ün de katılması sonucu Meclis'te temsil edilme hakkı kazandı.

TBMM'nin 19. ve 20. dönemlerinde Refah Partisi'nden (RP), 21. döneminde Fazilet Partisi'nden (FP), 22. döneminde de AKP'den Sivas milletvekili seçilen 1954 doğumlu Şener, 2007 seçimlerinde aday olmamıştı. Şener, AKP ile görüş ayrılıkları yaşadığı söylentilerinin ardından partiden ihraç kararı çıkmaması için istifasını sunmuştu.

"Demokratik merkez partisi olacak"

Şener, dün Ankara'da Bilkent Otel'de yapılan basın açıklaması ile "demokratik merkez partisi" olarak tanımladığı 'Türkiye Partisi'ni kurduklarını duyurdu. Şener, ana hedefleri arasında, kadınların ve gençlerin siyasete katılımının sağlanmasının bulunduğunu ekledi.

Titanik meselesi

AKP'ye yüklenen Şener, "Ekonomiyi yönetenlerin gece gündüz krizden çıkış için çare aramaları gerekiyorken, sadece stoklara ve ithalata yönelik birtakım çalışmalar yapıyorlar... Bu, Titanik gemisi batarken, üst katta mobilyaları değiştirmeye benziyor. En hayati konularımızda kendi gündemini diplomasi trafiğinin belirlediği bir siyasi iktidar, bu ülkenin tek bir vatan evladından oy almamalıdır" dedi.

Bir gazetecinin "Titanik batarken siz de kaptan köşkünde değil miydiniz?" sorusu üzerine Şener, "Benim dönemimin nasıl geçtiğini en iyi esnaf, memur, işçi, çiftçi bilir. Mevcut Hükümet halen o dönemin kredilerini kullanıyor. Benim bıraktığım günden itibaren 'Biz de şu işi yaptık' diyecek tek bir cümleleri yoktur" yanıtını verdi.

25 Mayıs'tan umutlu...

Şener, partisinin kuruluş gününün 25 Mayıs olarak belirlenmesini de, bu tarihte 'önemli olaylar' yaşanmış olmasına bağladı. "Geçmişteki 25 Mayıs'lar bizim bundan sonra atacağımız adımların köşe başlarına işaret etmektedir" diyen Şener, bu olayları şöyle sıraladı:

"1995'te bir Türk dünyanın en yüksek tepesi olan Everest tepesine çıktı.
"1944'te Nuri Demirağ'ın fabrikasında üretilen yolcu uçağının uçuş denemesi Yeşilköy'de yapıldı.
"1955'te Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'dan devralınan borçların son taksidini ödedi."

Siyasetçilerde kehanet merakı

Birkaç ay önce MHP lideri Devlet Bahçeli, 2009 yılının rakamlarını Kabalacıların kullandığı ebced hesabına benzer şekillerde toplayarak 40 sayısını elde etmiş MHP'nin 40. kuruluş yıldönümü olan 2009'da çıkış yakalayacağını öne sürmüştü. CHP lideri Deniz Baykal da, 2011'de iktidara gelecekleri kehanetinde bulunmuştu. Şener'in tarih vurgusu, bu iki rakibinin iddialı kehanetleri yanında iyi niyetli bir temenni olarak kalırken, bu tarihte çok sayıda olumsuzluğun da yaşandığını fark etmemiz üzerine bunları sıralamak ve Şener'i 25 Mayıs'ın 'uğursuz' olabileceği konusunda geç de olsa uyarmak istedik!

2002 - Çin'de bir Boeing 747 uçağı Tayvan açıklarında düştü, 225 kişi öldü.
2002 - Mozambik'teki tren kazasında 197 kişi öldü.
1995 - Batman'da bomba patlaması sonucu 8 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.
1993 - Askerlerin sivil olarak nakledildiği Bingöl-Elazığ yoluna PKK tarafından gerçekleştirilen baskında 33 er öldü.
1985 - Bangladeş'de tropik kasırga nedeniyle yaklaşık 10.000 kişi öldü.
1979 - American Airlines DC-10 tipi uçağın düşmesi sonucu 273 kişi öldü.
1965 - ABD'de Alabama'da bir depodaki patlama sonucu 300 kişi öldü.
1938 - İspanyol İç Savaşı'nda Alicante'nin bombalanması sırasında 313 kişi öldü.