Şener de sahneye çıkacak

Aylardır ısrarla siyasete atılmayacağını vurgulayan eski Devlet Bakanı Şener, bu kez yeni bir siyasi parti için zamanı geldiğinde gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Evrensel Düşünce Platformu tarafından düzenlenen "Siyasi Etik" başlıklı panele katılan eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, son günlerdeki güncel gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Şener aynı zamanda son aylarda katıldığı tüm toplantılarda olduğu gibi kendisine yöneltilen yeni parti kuracak mısınız?, sorusunu yanıtladı.

Şener bu kez bu soruya mesafeli yaklaşmazken, "Bu sorunun cevabı basın mensupları için birinci sayfadan manşet olur, onun zamanın bana bırakınız" diyerek yanıtladı. Şener'in bu sözleri yeniden siyasete atılacağı şeklinde yorumlandı.

AKP ve yargıya eleştiri

Birçok konuda reform gerektiğini vurgulayan Şener, ülkeyi yöneten kurumlar arasında sürekli çekişme olmasını da buna bağladı. Şener, "Eğitim reformuna ihtiyaç var, ancak siyasi kurumlarla üniversiteler arasında sorun var. Yargı reformuna ihtiyaç var, ancak buradaki kurumlar arasında sorunlar var" diye konuştu.

Şener, siyasi partilerin sağlam bir yapıya sahip olması gerektiğini belirterek, "Siyasi bir parti, bir kurum kendi sorunlarıyla ülkeyi meşgul etmemeli. Siyasi kurumun böyle bir rolü olamaz, siyasi etikle de bağdaşmaz. Günümüzde küreselleşme herkesi sarsıyor, Türkiye küresel rekabette var olma mücadelesi veriyor. Siyaset kurumları bunlarla uğraşmayıp kendi dertleriyle ülkeyi yoruyorsa sorun var demektir" şeklinde konuştu. Şener'in bu sözleri AKP eleştirisi olarak da yorumlandı.

Şener, izleyicilerden gelen sorulara cevap verirken de, yargı konusunda önemli sorunlar olduğunu ve yargı reformu yapılması gerektiğini yineledi. Şener, "Siyasette ne kadar eksiklik varsa yargıda da var. Yargının da, bürokrasinin bazı noktalarının da dokunulmazlığı var" diyerek yargıya yönelik de eleştirisini ortaya koydu.

Son genel seçimlere katılmayarak siyasi yaşamına ara veren Şener'in yeniden siyasete atılacağı ve AKP'den farklı bir siyasi parti içinde olacağına dair haberlere sık sık rastlanıyor. Her ne kadar Şener, bu iddiaları zaman zaman yalanlasa da, AKP'nin kapatılma davasının gündeme gelmesi ile birlikte siyasi bir özne olarak kendine önemli roller biçildiği biliniyor. Yine Şener'in AKP içindeki bir bölünme durumunda belli kişileri etrafında toplayabileceği iddia ediliyor.