Sendikadan dini içerikli seçmeli ders için toplu SMS

Velilerin dini içerikli seçmeli derslere başvurmaları için başlatılan seferberliğe katılan Bem Bir Sen, toplu mesaj gönderdiği üyelerini Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler gibi dersleri seçmek için acele etmeye çağırdı.

Yaz aylarında velilere çocuklarını imam hatip ortaokullarına kaydettirmeleri yönünde yoğun biçimde çağrı yapan gerici kurumlar, seçmeli dersler için dilekçelerin verildiği son gün olan 12 Eylül’e kadar ise velilerin dini içerikli dersleri seçmeleri için çaba gösterdiler.

Memur Sen’e bağlı Bem Bir Sen, 10 Eylül’de attığı toplu mesajda öğrenci velisi olan üyelerine 4+4+4 düzenlemesi sonucu açılacak olan Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler derslerini seçmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Sendikanın üyelerine gönderdiği mesaj şu şekilde (yazım hataları mesajı gönder kuruma aittir):

“Ilköğretim 4, 5, 6, 7, 8 ve 9.siniflarda Kurani Kerim ve Dini Bilgiler derslerinin okutulabilmesi ve sinif olusturabilmesi icin, ders secimi suresi 12Eylul 2012 tarihinde sona ermektedir.Gerekli hassasiyetin gosterilmesi ve ders seçiminin yapilmasi hususunu tum uye dostlarımıza hatirlatiriz.”

Bem Bir Sen Bursa Şubesi ise 10 Eylül’de internet sitesine yaptığı duyuruda Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeleri için velileri 12 Eylül’e kadar okul müdürlüklerine dilekçe vermeleri için uyardı.

Memur Sen Ankara İl Başkanı: “Seçmeli ders için süreyi uzatın”
Memur Sen Ankara İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kır ise 7 Eylül’de yapmış olduğu açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’ndan seçmeli dersler için başvuru süresini bir defaya mahsus olmak üzere Eylül ayı sonuna kadar uzatılmasını talep etmişti.

Memur Sen Ankara İl Başkanı Kır'ın seçmeli derslere başvuru süresinin uzatılması yönündeki açıklaması, imam hatip ortaokullarından sonra dini içerikli seçmeli derslerin de toplum tarafından yeterli ilgiyi görmediğini düşündürüyor.

(soL - Haber Merkezi)