Şemdinli'de patlama: 1 kişi hayatını kaybetti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde büyük bir patlama meydana geldi. 1 kişi hayatını kaybederken aralarında özel hareket polislerinin de bulunduğu 14 kişi yaralandı.

Güncelleme 19:04

ANF'nin haberine göre patlamada 1 kişi yaşamını yitirirken, aralarında özel hareket polislerinin de bulunduğu 14 kişi yaralandı.

Patlamada yaralanan 14 kişi askeri helikopterlerle Yüksekova ve Van’a sevk edildi. Aralarında özel hareket polislerinin de olduğu çok sayıda yaralı Şemdinli Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastane önünde halkın gergin bekleyişi devam ederken, özel hareket ve çevik kuvvet polisleri hastane önü ve ilçeyi ablukaya aldı.

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, çok sayıda yaralının olduğunu belirterek, Yüksekova’dan ilçeye ambulansların sevk edildiği ve yaralı olanların sedyede beklediğini söyledi.


Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde büyük bir patlama meydana geldi.

DHA'nın haberine göre saat 16.45 sıralarında ilçe girişindeki Özel Harekat polislerine yönelik PKK saldırısındaki patlamada, yaralananlar oldu. Yaralılar Şemdinli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Patlamanın olduğu bölge polis kordonuna alınırken, operasyon başlatıldı.

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, "Şemdinli ilçe merkezi girişinde büyük bir patlama meydana geldi. Yaralılar var" dedi. İlçede elektriklerin kesik olduğu bildirildi.

Çok sayıda ölü ve yaralı var
ANF'nin haberine göre ilçe girişinde bulunan eski polis noktasından askeri aracın geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu polis panzeri tahrip olurken, çok sayıda ölü ve yaralı var.