Şemdinli savcısı Ergenekon'a tanık mı oldu?

CHP Meclis Grup Başkanvekili Kemal Anadol, eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkındaki "estetik oldu, Ergenekon soruşturmasının gizli tanığı" iddialarını TBMM'ye taşıdı.

soL (HABER MERKEZİ) CHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol eski Van Cumhuriyet savacısı Ferhat Sarıkaya'nın estetik olduğu, yurt dışına çıktığı ve Ergenekon soruşturmasında gizli tanık olduğuna yönelik iddiaları TBMM'ye taşıdı.

Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Sarıkaya'nın 1 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'den kaçtığına ilişkin haberlerin basında yer aldığını" belirtti.

Ferhat Sarıkaya'nın yurt dışındaki yerinin belli olup olmadığını soran Anadol, ""10 Şubat 2008 tarihinde eşi ve 3 çocuğuyla birlikte THY'nin tarifeli uçağıyla Saraybosna'ya giden ve 1 yılı aşkın bir süredir Türkiye'ye dönmeyen Sarıkaya'nın yurt dışında nerede olduğunun tespiti için bir çalışma yürütülmekte midir?" sorusunu yöneltti.

Eski savcının şu an tanık olup olmadığını soran Anadol,"bu iddialar doğruysa, savcılığı döneminde asılsız iddialarla insanları mağdur eden ve sözünün doğruluğu kuşku uyandıran bir kişinin ifadelerinin başka bir soruşturma ve davada temel oluşturması doğru mu?" dedi.