Seçim terörü bilançosu

2009 yerel seçimleri tamamlanırken, arkasında seçim nedeniyle çıkan kavgalar nedeniyle yaşamını kaybeden ve yaralı birçok insan bıraktı.

soL (HABER MERKEZİ) Dün yapılan yerel seçimlerin ardından seçimlere ilişkin akıllarda kalacak en önemli şeylerden biri de gün boyu yaşanan seçim kavgaları nedeniyle yaşamını kaybeden ve yaralanan onlarca insan oldu.

Sabah saatlerinde oy kullanma işlemlerinin başlamasıyla seçim sandıklarında yer yer gerginlikler yaşandı ve bu gerginlikler sonucu ortaya çıkan kavgalar, ölümler ya da yaralanmalar ile son buldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Sığınak köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında çıkan kavgada, Adnan Yalçın isimli vatandaş hayatını kaybederken, kavgada 10 kişi de yaralandı. Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde yine muhtarlık seçimine ilişkin sorunlar nedeniyle çıkan silahlı kavgada muhtar adayı bir kişi öldürüldü, 2 kişi de yaralandı. Yine Kars'ta çıkan bir başka seçim kavgasında ise 4 kişi bıçakla yaralandı. Van merkeze bağlı Erçek beldesindeki, Ilıkkaynak köyünde, muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada da 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Kayseri'nin İncesu ilçesinde oy kullanmaya giden iki grup arasında çıkan kavgada ise 1 kişi ölürken, 1 kişi de yaralandı. Manisa'nın Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenni köyünde muhtar seçimleri sonrasında yaşanan kutlama sırasında çıkan bir tartışma nedeniyle de, muhtar seçilen aday tüfekle ateş açılması sonucu hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'nın Suruç ve Akçakale ilçelerinde muhtarlık seçimi dolayısıyla çıkan kavgalarda 20 kişi yaralanırken, Ağrı'nın Patnos ilçesi Dedeli beldesinde AKP ile Demokrat Parti üyeleri arasında çıkan kavgada 16 yaşındaki bir genç sırtından bıçaklandı. Diğer taraftan Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesine bağlı Göynük köyünde muhtar adayları arasında oy verme sırasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüşürken, kavga sonucunda 6 kişi yaralandı. Iğdır'da ise farklı muhtar adayını destekleyen iki aile arasında çıkan taşlı sopalı kavga çıktı ve aynı aileden 3 kişi kavga nedeniyle yaralandı. Ayrıca Mardin'in Nusaybin ilçesinde oy verme sırasında çıkan kavga nedeniyle 6 kişi yaralandı. Muş'un Varto ilçesi eski Belediye Başkanı Demir Çelik, oyunu kullandıktan sonra tartıştığı bir kişi tarafından bıçakla yaralanırken, Adıyaman'ın Samsat ilçesine bağlı Tepeönü köyünde çıkan seçim kavgasında üç kişi yaralandı.