Savaşta ilk kurtarılacak kişi Erdoğan!

Savaş söylemlerini her geçen gün arttıran AKP iktidarı olası bir savaş durumunda ilk kurtarılacak kişiyi belirledi: Erdoğan…

Suriye sınırında yaşayan yurttaşların hayatını hiçe sayan Erdoğan, kendisi için kimyasal arınma odası kurdurttu.

Yurttaşların ölümü kimin umurunda
Suriye sınırını Suriye hükümetine karşı saldırılar düzenleyen silahlı çetelere emanet eden, halkın can güvenliğini hiçe sayan, Akçakale’de halkı tahliye etmeyerek göz göre göre gelen ölümlere seyirci kalan Başbakan, kendi sağlığı için ise elinden geleni ardında koymuyor.

Bugün Cnntürk’te Murat Pazarbaşı imzası ile yayınlanan haberdeki bilgiye göre, Başbakan Erdoğan için olası kimyasal saldırılara karşı “arınma odası” kuruldu.

Başbakanlık kaynakları, gizli bir bölüme kurulan çadır şeklindeki özel odanın Erdoğan'a yönelik bir saldırı olması halinde her an kullanılmak üzere hazır bekletildiğini söyledi. Buna göre herhangi bir saldırı anında Erdoğan bu odaya getirilerek kimyasal maddelerden arındırılacak.

“Erdoğan için renk değiştiren kâğıtlar”
Erdoğan için alınan önlemler “arınma odası” ile sınırlı değil. Erdoğan için alınan güvenlik önlemlerinden birisi de her yere konulan küçük renk değiştiren kağıtlar.

Bu kâğıtların tehdit oluşturacak maddeyi tespit ettiği belirtilirken, kağıtların tehlikeyi renk değiştirerek tespit ettiği ileri sürüldü.

Başbakan için özel eğitimli ekip
Önlemler çerçevesinde bazı Başbakanlık korumalarına biyolojik ve kimyasal saldırıya karşı özel eğitim verildiği belirtilirken, bir saldırı olması halinde Başbakan'a bu ekip müdahale edecek. Yine bu ekibin Başbakan için gaz maskesi ve koruyucu elbise de taşıdığı belirtildi.

(soL - Haber Merkezi)