Sarıgül de Malatya'da idi

Baykal’la aynı gün Malatya’da bulunan Mustafa Sarıgül, yaptığı konuşmalarda CHP ve Baykal’a yüklenirken, seçim hazırlıklarına başladığını da duyurmuş oldu.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Başkanı Deniz Baykal ile aynı gün içerisinde Malatya'da bulunan ve bir dizi açılışa katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'a yüklendi. Seçim gündemi ile birlikte Sarıgül ile Baykal'ın karşılıklı söz düellosunun artması bekleniyor.

Bir gazetecinin "Deniz Baykal ile Malatya programlarının çakıştığını" hatırlatması üzerine Sarıgül, "Bu tamamen bir tesadüf. Bizi aradılar buraya gelmemiz konusunda. Bazı şeyler söylediler. Bazı telefonlar geldi. Ama Sarıgül ve arkadaşları korkmaz. Çünkü tarih korkakları yazmaz, cesurları yazar. Bize de arkadaşlarımıza da çok baskılar yapıldı. Ama biz o baskıları biliyoruz. Bu baskılar, sadece koltuklarını korumaya çalışanların baskılarıdır. Bugün burada Baykal'ın peşinde koşacaklara sormak isterim. Acaba gerçekten Malatya halkı için mi Baykal'ın peşinde dolaşıyorsunuz, o koltukların gözü kör olsun, o koltuklarınızı korumak için mi dolaşıyorsunuz?" şeklinde yanıt verdi.

Sarıgül,CHP'nin Sosyalist Enternasyonel toplantısına katılmamasını, Baykal'ın Ergenekon soruşturması karşısında aldığı tutumunu eleştirdi. Baykal'a yüklenen Sarıgül'ün, "Eğer bir kedi yavrularını yiyiyorsa, o kedi nankör kedidir" şeklinde konuştuğu görüldü.

Yerel seçimler yaklaşıyor
Sarıgül, "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yüzde 20'lik oyu başarı olarak gören ve ötesini hedeflemeyen bir anlayışa sahiptir" ifadelerini kullanırken, "Yerel seçimler yaklaşıyor. Burada, bu meydanda delikanlıca, mertçe Sayın Baykal söz veriyor mu 'Ben Malatya Belediye Başkanlığını kazanacağım ve başkan adayım şudur' diye?"konuştu.

Türkiye'de siyasi gerginliğin tırmandığını savunan Sarıgül, "Bütün arzum bu gerginliğin ekonomik ve sosyal hayatı altüst etmeden sonuçlanması. Yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü, demokrasinin temelidir. Bağımsız yargıya güvenmemiz gerekiyor. Demokrasilerde siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmuyorum. Seçimle gelen seçimle gitmelidir" diyerek AKP'ye açılan kapatma davası karşısında aldığı tutumu ortaya koydu.