"Sansürsüz internet AKP'siz Türkiye"

AKP’nin 22 Ağustos’tan itibaren uygulamaya başlayacağı internet sansürüne karşı İzmir ayağa kalktı.

Sevinç Pastanesi’nin önünde toplanan eylem çağrıcıları ile her yaştan internet kullanıcısı sloganlarıyla ve pankartlarıyla çok renkli görüntüler oluşturdu. Saat 14.00 itibariyle yürümeye başlayan gruba Tansaş yönünden İzmir Tabip Odası, Asistan Hekim Komisyonu, TKP ve İzmirli diğer gruplar katıldı.

İstanbul'daki eylemin haberi için tıklayınız.

soL Haber Portalı'nın İzmirli emekçileri de eylemde yerlerini aldılar.

“Modeme türban istemiyoruz”
Önce hazırlanan basın açıklaması okundu ve imza için çağrıda bulunuldu. Daha sonra gruplar Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Halkın ıslık ve alkışlarla destek verdiği yürüyüşte sık sık “Sansürsüz internet, AKP'siz Türkiye”, “sansüre karşı omuz omuza”, “susma haykır, sansüre hayır”, “modeme kalkan eller kırılsın” ve “modeme türban istemiyoruz” sloganları atıldı. Gündoğdu Meydanı’nda toplanan geniş kalabalık, AKP’nin internet sansürüne karşı sloganları ve ıslıklarıyla bir süre protestoya devam etti.

Hazırlanan basın açıklaması burada bir kez daha okundu. “Bu bir isyandır” sözleriyle başlayan açıklamada AKP’nin yasakçı politikaları eleştirildi ve “Vatandaşların temel haklarını layıkıyla sağlamayı beceremeyen bir yönetim anlayışının, nasıl olup da bu denli kişisel bir hakkı gasp etmeye cesaret edebildiğini anlamak mümkün değildir” denildi.

AKP’nin internet filtresi ile aslında neleri yasaklamak istediğinin belli olduğuna değinilen açıklamada, “internet kullanıcılarının yazdıkları bloglarda, izledikleri video ve paylaştıkları şarkılarda nasıl örgütlendiklerinin AKP tarafından da görüldüğü” yorumu yapıldı. AKP’nin insanların özel hayatıyla uğraşmayı bırakıp çok daha gerçek sorunlar olan YGS şifre skandalı gibi konularla uğraşması gerektiği ve mağdur olan milyonlarca liselinin sorununun çözüm beklediği belirtildi.

Eyleme katılan diğer grupların da imzalarıyla destek verdiği basın açıklamasının okunmasının ardından kalabalık eyleme sloganlarla son verdi.

(soL - İzmir)