Şamil Tayyar'dan itiraf: Milletvekili olarak el kaldırıp indirmekten öte misyonum yok

AKP'li milletvekilleri misyonlarını açıklamaya devam ediyor. AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "bir milletvekili olarak el kaldırıp indirmekten öte hiçbir misyonum yok. Ben bunu biraz da ot yolmaya benzetiyorum" dedi.

AKP Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen "neye evet dediğimizi bilmiyoruz", AKP Samsun Milletvekili Tülay Bakır ise, "yasalarda iktidar milletvekili olarak hiçbir rolüm yok, sadece elimi kaldırmaktan başka" demişti şimdi de benzer sözler AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi.

Parlementer sistemin iflas ettiğini öne süren Tayyar'ın meclisteki oylamalara ilişkin sözleri şöyle:

Parlamentonun sade bir üyesi olarak, bir milletvekili olarak el kaldırıp indirmekten öte hiçbir misyonum yok. Ben bunu biraz da ot yolmaya benzetiyorum. Askerlik yapanlar bilirler. Askerler çok düşünmesin, kafayı da meselelere yormasınlar diye boş zamanlarında ot yoldururlar. Bizim aslında milletvekili olarak yaptığımız da parlamentoda biraz ot yolmanın dışında fazla anlam taşımıyor. Parlamento daha itibarlı hale geleceği, daha etkin hale gelebileceği, anayasadan kaynaklanan yasama ve denetim fonksiyonunu daha iyi icra edebileceği güçlü bir parlamento yapısına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Diğer vekiller ne demişti?
AKP Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen daha önce benzer açıklamalarda bulunurken, milletvekillerinin çalışma durumuna ilişkin şöyle konuştmuştu:

Mesaj gelir gelmez, koştura koştura genel kurula giriyoruz. Girerken 'Bu ne tasarısı' diye soruyoruz. Biz neye evet dediğimizi bilmiyoruz, siz de neye hayır dediğinizi bilmiyorsunuz. Evet verilecek deniliyor, biz de evet diyoruz.

AKP Samsun Milletvekili Tülay Bakır ise yine meclisteki oylama yöntemine ve partisinin sadece el kaldırma misyonu vermesine şu sözlerle tepki göstermişti:

Muhalefetteki arkadaşlar şunu söyleyebilirler: 'Zaten yasalar sizin istediğiniz gibi çıkıyor.' Ama o yasalarda iktidar milletvekili olarak hiçbir rolüm yok, sadece elimi kaldırmaktan başka. Böyle olmamalı, benim de içinde aktif görevim olmalı... Ben, bugün bu halinden memnun değilim.

(soL - Haber Merkezi)