Sakarya'da zorla din bilgisi sınavı!

Sakarya Üniversitesi'nde Sosyal Politika dersi vize sınavına girenler, sınavın bir bölümünün "din bilgisi sınavı" olarak hazırlandığını gördüler. Sınavı hazırlayan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar, öğrencilere dini kavramların anlamlarını sordu.

Sakarya Üniversitesi'nde Salı günü yapılan Sosyal Politika dersi vize sınavında Sakarya Üniversitesi İ.İ.B.F. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Seyyar dersin konusu ile ilgili soruların haricinde sınav kağıdına ayrı bir bölüm ayırarak, öğrencilere “Hadis”, “Tevhid”, “Meczup”, “Himmet”, “Selam” vb. dini kavramların anlamlarını sordu.

Ali Seyyar, doğru tanımlanan her kavram için beş puan ekleyeceğini belirtti. Seyyar'ın bu ek puanlı dini içerikli soruları öğrencileri şaşırttı.

Üniversite içerisinde Ali Seyyar'ın dini cemaatlerle yakın ilişkileri olduğu konuşuluyor.

Meczup tartışmasıyla gündemdeydi
Seyyar, rektörlükle yaptığı "meczup" tartışmasıyla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz günlerde Sakarya'da Atatürk büstüne yapılan saldırının sonucunda rektörlükten gelen açıklamada 'meczup kişilerin' saldırısı ibaresinden rahatsız olan Ali Seyyar 'meczup'un Allah aşkı ile delirmiş kişi olduğunu iddia etmiş ve rektörlüğü kınamıştı.

Rektör Mehmet Durman ise “Saldırıları gerçekleştirenleri çeşitli rahatsızlıklarından dolayı masum gibi gösterme çabası içinde olan bir akademisyenin konuyu tamamen çarpıtan düşünce ve yaklaşımlarını üzülerek karşılıyoruz” şeklinde bir beyanatta bulundu.

Seyyar, internet sitesinde yayınlanan karşı açıklamasında, "Tarafımdan kaleme alınan köşe yazısı daha suçu kimin işleyip işlemediği belli olmadan bütün meczupların (veya akıl hastalarının) zan altında bırakılmasının sakıncalı olduğunu vurgulamaya yönelik idi. Diğer yandan saldırıyı gerçekleştiren kişi, 'meczup' veya 'aklını yitirmiş herhangi birisi'nin dışında normal bir kişi de olabilirdi. Bir başka ifadeyle, Sn. Rektör’ün açıklamasında 'meczup' tabirini kullanmadan böyle bir ithamda bulunsaydı yine de 'masumiyet karinesi' dediğimiz 'suçu sabit olunana kadar herkes masumdur' ilkesi ihlal edilmiş olunacaktı" diyerek kendisini savundu.
(soL-Sakarya)