Şaka gibi: "Veli Abi'yi tanımıyoruz"

Karagümrük Çetesi liderleri Vedat ve Nuri Ergin kardeşler, cezaevinde bir mahkumu işkence ederek öldürmekten yargılandıkları davada, Veli Küçük'ü tanımadıklarını iddia ettiler. Ergin kardeşlerin 2000 yılında "Veli Abi"yi referans gösteren video kayıtları televizyonlarda yayınlanmıştı.

soL (HABER MERKEZİ) ''Karagümrük Çetesi'' olarak bilinen suç örgütünün liderleri olarak tanınan Vedat ve Nuri Ergin kardeşler, Uşak E Tipi Cezaevi'nde 2000 yılında hükümlü Nizamettin Dal'ın işkence edilerek öldürülmesiyle ilgili yargılandıkları davanın dünkü duruşmasında, Ergenekon Davası ile ilgili de açıklamalarda bulundular.

Mahkemede Vedat Ergin, Nizamettin Dal'ın öldürülmesinden bir süre sonra Uşak Cezaevi'nde çıkan isyanın Fox Tv'de yayınlanan görüntüleriyle ilgili olarak, bu görüntülerin kovuşturmayı yürüten Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde bile olmadığını ve sekiz sene sonra birilerinin bu görüntüleri Zekeriya Öz'e gönderdiğini söyledi. Ergin, "Bu görüntüleri kim çekmiş, kim saklamışsa, asıl cinayet şebekesi onlardır. Ağabeyim ve ben onlardan davacıyız" dedi.

Ergin, söz konusu görüntülerde "Veli Abi" dedikleri, Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük hakkında, "Veli Küçük'ü tanımıyoruz. Biz hiçbir örgütün işbirlikçisi değiliz. Eğer bir oluşumla irtibatımız kanıtlanırsa kafamıza sıkacağız. Bizim soy ismimiz Ergin, Çakıcı ya da rakıcı değil. O dönemde cezaevinde herkes uyuşturucu kullanmıştı. Ben de kullanmıştım. Bunu gizleyecek değilim. Askerleri etkilemek için de öyle sözler sarf etmişizdir. Nedeni budur'' ifadelerini kullandı.

Ergin kardeşlerin Veli Küçük ile olan irtibatı, Sabancı suikastı zanlılarından Mustafa Duyar'ın öldürülmesiyle ilgili yaptıkları açıklamalarla gündeme gelmişti. 2000 yılında Uşak Cezaevi'ndeki isyanın televizyonda yayınlanan görüntülerinde, Nuri Ergin, "Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü, ben öldürttüm. Şimdi canlı söylüyorum", Vedat Ergin de "Veli Abi'yi ara, Veli Küçük'ü ara. Bizi sor! Başka bir şey söylemiyorum" diye bağırıyorlardı.