Sahte fosil sergisi Uludağ Üniversitesi'nden de kovuldu

Daha önce başka yerlerden de kovulan sahte fosil sergisi bu kez de Uludağ Üniversitesi'nden kovuldu. Sergiyi kaldıran öğrenciler üniversitelerde gericiliğe müsamaha gösterilmeyeceğini belirttiler.

Daha önce Kadıköy'den, İzmir Enternasyonal fuarından, Konya Selçuk Üniversitesinden kovulan sahte fosil sergisi, bu kez de Uludağ Üniversitesi'nden kovuldu.

Kampüste bulunan metro istasyonunun içinde bilimsel değer taşımayan, bilimle uzaktan yakından ilgisi olmayan, nereden geldiğine cevap verilemeyen sözde fosil kalıntıları sergileniyordu. Bunu gören öğrencilerin sergiye tepkileri üzerine, üniversite metro istasyonuna çok sayıda özel güvenlik birimi gönderildi.

TKP'li Öğrenciler ve Öğrenci Kollektifleri, üniversitelerde bilimden uzak, gericiliği pompalayan sahtekarlıkların barındırılmaması gerektiğini söyleyerek sergiyi bizzat kendi elleriyle kaldırdılar. Bunun ardından ''Evrimden yana ol, bilimi savun'' , ''gericiler dışarı, bilim içeri'' sloganları atıldı.

ÖGB ile yaşanan kısa süreli arbedenin ardından, öğrenciler, üniversitelerde bu tarz sahtekarlıklara, gericiliğe, müsamaha gösterilmeyeceğini söyleyerek metro istasyonunu terkettiler.

(soL - Bursa)