Şahin'den Gülen'e: 'Türkiye'ye dön, orada ölme'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Fetullah Gülen'e seslenerek "Cem Sultan başaramadı, Pensilvanya'daki zat da başaramayacak. Korkarım orada hayatını kaybedecek. Cenazesi Cem Sultan gibi 5 yıl orada kalsın istemiyorum. Bir an önce Türkiye'ye dönsün ve bu sevdadan vazgeçsin" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yaptığı açıklamada, "Emniyet mensuplarına dönük bir yargı süreci başladı. Tutuklananlar oldu. Geleceğe umutla bakmamız açısından değerlendirmemiz gereken bir husustur. Çünkü Türkiye'de maalesef geçmişte askeri darbelerle hükümetler görevden uzaklaştırılmıştır. Şimdi de bir yargı darbesi ile halkın seçtiği hükümetler görevden uzaklaştırılmak istendi. Bu, artık açık şekilde ortadadır" diye konuştu.

Tarihten alıntı yapan Şahin, süreci "Cem Sultan Olayı"na benzeterek, "Buna benzer olayları biz tarih içinde de yaşadık. Fatih Sultan Mehmet'in iki oğlu vardı. İkinci Beyazıt ve Cem Sultan. Büyük oğlu İkinci Beyazıt Osmanlı'nın başına geçti. Küçük oğlu Cem Sultan iktidarı ele geçirmek için ağabeyinin yerine iktidar olmak için çok çalıştı. Ordular kurdu üstüne gitti başaramadı. En sonunda Vatikan'a sığındı. Vatikan'da Papa ile işbirliği yaptı ve bir Haçlı ordusuyla Osmanlı'nın üzerine gelmeyi ağabeyini devirmeyi, Osmanlı'nın başına geçmeyi amaçladı ama başarılı olamadı. Vatikan'da öldü. Cenazesi 5 yıl sonra İstanbul'a getirilebildi" dedi. Bu konuda Fetullah Gülen'e de seslenen Mehmet Ali Şahin, "Cem Sultan başaramadı, Pensilvanya'daki zat da başaramayacak. Korkarım orada hayatını kaybedecek. Cenazesi Cem Sultan gibi 5 yıl orada kalsın istemiyorum. Biran önce Türkiye'ye dönsün ve bu sevdadan vazgeçsin" şeklinde konuştu.