Şahin skandal sözlerini savundu

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin "Bizim adaylarımıza oy verirseniz daha çok hizmet alırsınız" dediğini, demeye devam edeceğini ve bunu kimin nasıl yorumlayacağının önemi olmadığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Akseki'deki seçim çalışmaları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin skandal sözlerini savundu.

Bakan Şahin geçen haftalarda Antalya'daki seçim çalışmaları sırasında söylediği bazı sözlerin yanlış anlaşılıp anlaşılmadığının sorulması üzerine "Bir siyasi partinin üyesiyim, milletvekiliyim. O siyasi partinin kurduğu hükümetin üyesiyim. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde kendim için oy istedim. Diğer aday arkadaşlarım, partim için oy istedim. Şimdi 29 Mart 2009 seçimleri için de partim için oy istiyorum, adaylarımız için oy istiyorum. Adaylarımız için oy istemem halkı tehdit değildir, asla şantaj değildir" dedi.

Yaptığının sadece kendi partisine mensup adaylar için oy istemekten ibaret olduğunu iddia eden Şahin, "Bizim adaylarımıza oy verirseniz daha çok hizmet alırsınız' diyorum, demeye de devam edeceğim. Kim nasıl yorumlarsa yorumlasın" dedi.

Şahin'in cevabında skandal sözlerini çarpıtması ise dikkat çekti. Şahin Antalya'da yaptığı konuşmasında "bizim adayımıza oy verirseniz daha iyi hizmet alırsınız" dememişti. Kamuoyunda "tehdit ve şantaj" olarak nitelendirilen konuşmasında Şahin, "Hükümetimizle kavga eden zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara'dan geçiremiyor. Maalesef bu Türkiye'nin gerçeği. O nedenle halkıyla barışık, hükümetiyle barışık, devletiyle barışık mahalli yöneticiler işbaşında olursa bizim sorunlarımız daha çabuk çözülür" demişti.

Şahin sözlerinin tartışmaya neden olmasının ardından daha önce geri adım da atmış, Antalya'da "maksadını aşan" sözler sarfettiğini kabul etmişti.