Şahin’den Kılıç’a yanıt

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın “Yargı siyasi baskı altında” sözlerine “Savcıların talimatlara göre hareket ediyorlarmış izlenimini vermek haksızlık” yanıtı verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın dün Anayasa Mahkemesi'nin 47. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada söylediği "Yargı baskı altında" sözlerini eleştirdi. Şahin, "Sanki onlar zayıf karakterli insanlarmış da bir takım yerlerden aldıkları talimatlara göre hareket ediyorlarmış izlenimi vermek, yargıya ve burada görev yapan şerefli hakim ve savcılarımıza en büyük haksızlıktır" dedi.

Şahin, Kılıç'ın "yargı reformunun yıllardır bitmeyen bir senfoniye dönüştüğü" değerlendirmesine ise yargı reformunun bir süreç olduğunu, bir defada gerçekleşecek bir şey olmadığını söyleyerek yanıt verdi. Şahin, "Bunu uzun soluklu bir hedef olarak belirlemek lazım. Yargı reformu deyince çağdaş dünyada yargı alanında var olanları yakalamak kastediliyorsa bunu yakalamak için Türkiye önemli adımlar attı, daha da atması gereken adımlar var. Ama hiçbir şey yapılmadı denirse bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nde değişiklik öngörüsü
Adalet Bakanı Şahin, önümüzdeki dönemde AKP'nin gündeme getireceği Anayasa değişikliği paketine işaret ederek, "Yeni bir Anayasa değişikliği paketinde Anayasa Mahkemesinin yapısıyla ilgili düzenlemeler olabilir, olması sürpriz olmamalıdır" dedi.