Şahin: Davutoğlu ekseriyetle genel başkan olacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 27 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kongreye Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan adayları olarak sunulacağını belirterek, "Ekseriyetle, belki ittifakla Davutoğlu'nun genel başkanlığa seçileceğine inanıyorum" dedi.

Şahin yaptığı açıklamada , 27 Ağustos’ta yapılacak olan olağanüstü kongreye Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan adayları olarak sunulacağını ve ekseriyetle belki ittifakla Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan seçileceğine inandığını söyledi. Kongre sonrası Davutoğlu’nun Başbakanlığı üstleneceğini belirten Şahin, "Bu AKP için yeni bir dönemdir. Çünkü kuruluş anından şu ana kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlık ve başbakanlık yaptığı AKP iktidarında 2’nci bir isim bu sorumluluğu üstlenmiş olacak. Ahmet beyin bu görevi layıkıyla yerine getireceğini, başbakanlık sorumluluğunun da bilinci ile hareket ederek ülkemize çok önemli hizmetleri yapmaya AKP olarak devam edeceğimize inanıyorum" dedi.

'İçimden Gülüyorum'
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Ağustos itibariyle siyasi parti üyeliğinin düştüğü, milletvekilliğinin sona erdiği iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunun hatırlatılması üzerine Şahin, "Kasaba avukatı anlayışı ile hareket ederseniz her girdiğiniz veya her başvurduğunuz yerden 'red' cevabı almanız gayet doğaldır. Ne anayasayı doğru dürüst yorumlayabiliyorlar ne cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili yasayı doğru dürüst yorumlayabiliyorlar ne Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının vermiş olduğu cevabı algılayabiliyorlar. İşleri güçleri ellerinde birer dilekçe oradan oraya koşarak muhalefet yaptıklarını zannediyorlar. Ben de içimden gülüyorum bu yapılanlara doğrusu" şeklinde konuştu.